Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny

Az OKTV-en azok a tanulók vehetnek részt, akik:

a) valamely magyarországi középiskolában tanulói vagy vendégtanulói jogviszonnyal rendelkeznek, továbbá

b) nappali rendszerű képzésben vesznek részt, valamint

c) a versenykiírás tanévében az adott középiskola pedagógiai programja szerint a középiskolai szakaszt lezáró évfolyam vagy az azt közvetlenül megelőző évfolyam tanulói, és a középiskolában

ca) az iskola helyi tantervében rögzítettek szerint önálló tantárgyként vagy más tantárgyba beépítve tanulták/tanulják az adott tantárgyat, vagy a jelentkezési határidő előtt sikeres osztályozó vizsgát tettek az adott tantárgy legalább egy évfolyamának tananyagából, és

cb) az adott tantárgyból tanulmányaik befejeztével magyar rendszerű érettségi vizsgát tehetnek, illetve már sikeres előrehozott érettségi vizsgát tettek.

A tanulók – a versenyidőpontok és a kategóriák figyelembevételével – tetszőleges számú tantárgy versenyére jelentkezhetnek. Egy tanuló – az informatika kivételével – egy tantárgy versenyének csak egy kategóriájában versenyezhet.

A jelentkezés feltételeit, kategóriákat, tantárgyi specialitásokat a versenykiírás tantárgyi fejezetei tartalmazzák. (https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek/oktv_kereteben/aktualis_versenyidoszak )

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 21.

Jelentkezési lap kérhető a szaktanároktól, ill. az igazgatóhelyettesi irodában.

Written by