Nemzetközi vizekre eveztünk

Június 23-án a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi fordulóján vettünk részt, a 6.A osztályból négyen alkottuk a csapatot.

Ekkor már sok minden volt mögöttünk …
Azzal kezdődött, hogy szeptemberben Marika néni segítségével az osztályban több Bolyai csapat alakult. Lelkesen kezdtünk készülni,és egyre jobban összeszoktunk. A megyei forduló eredményhirdetésére reményekkel telve, magas pontszámmal mentünk. Elsők lettünk, és ott elhatároztuk, hogy az országos fordulót is meg akarjuk nyerni. Sokat készültünk együtt, de ezt nem éreztük tehernek. Marika néni rengeteg mulatságos fejtörő feladattal élesítette elménket. A munka meg is hozta gyümölcsét, és országosan is első helyen végeztünk.

Az eredményhirdetésen megtudtuk, hogy az országos első helyezettek egy nemzetközi fordulón is részt vesznek, 4 környező ország csapataival mérhetik össze magukat.
Amikor megérkeztünk a harmadik forduló helyszínére, kicsit összeszorult a gyomrunk. Marika néni ellátott minket szőlőcukorral és csokival, úgyhogy tudtuk, hogy jól fog vágni az eszünk. 5 feladatra 60 perc állt rendelkezésre. A már jól bevált módszerünkkel gyorsan elosztottuk egymás között a feladatokat, mindenki megoldotta a magáét, majd együtt átnéztük az összeset, a nehezebbeken közösen agyaltunk még. A 60 perc leteltével megkaptuk a megoldókulcsot. Nagy izgalommal néztük végig a helyes megoldásokat, és ujjongva kiáltottunk fel: hibátlan lett!
Harmadszorra is a dobogó legfelső fokára álltunk, és megkaptuk idei harmadik matek Bolyai aranyérmünket. Mi lehetett a siker titka? Mi bíztunk Marika néniben, és tudtuk, hogy ő is bízik bennünk. Együtt örültünk az eredménynek. Nagyon jól esett, hogy Marika néni minden versenyen elkísért minket, együtt izgult velünk.

Köszönjük Marika néni !

Illuminati csapat: Péterdi Emma, Simon Orsi, Taska Richárd, Foris Dávid.

Bolyai matek1Bolyai matek2

Written by