Fenn a csúcson

     Levi és Tomi…, így ismertem meg Őket még „kicsi” korukban, már akkor is a természettudományokkal foglalkoztak. Aztán a lehetőségek közül a kémiát választották. Nekiestek a tankönyveknek, „falták” a feladatokat. Egy darabig tudtam nekik segíteni, tudtam Őket követni. Majd a szakmában egyszer csak túlhaladtak rajtam. A további tantárgyi segítséget a különböző felkészítő táborokban kapták, köszönet érte. Itt, az iskolában külön asztalt biztosítottunk nekik, szabad bejárást a szertárakba…
Tamás és Levente..,az évek során barátokká, versenytársakká, egymás inspirálójává váltak. Megjárták az Irinyi-, a Curie-, az Oláh György versenyek, a Dürer Csapatverseny Döntőit. Részt vettek az IJSO, a Mengyelejev nemzetközi kémiaversenyen, Tamás a Nemzetközi Kémiai Diákolimpiákon is rész vett. Fej-fej mellett haladva, hol az egyikük, hol a másikuk végzett egy kicsit előbb. – A sikereken osztozkodtak. –
10. osztályos koruk óta vesznek rész a hazai legrangosabb középiskolai versenyen, az OKTV-n kémiából (is). Mindhárom alkalommal döntősök voltak. Az idei évben feljutottak a csúcsra:

Bajczi Levente a Török Ignác Gimnázium 12.a osztályos tanulója a 2016/17 es OKTV-n Kémia I. kategóriában első,
Stenczel Tamás Károly a Török Ignác Gimnázium 12.a osztályos tanulója a 2016/17 es OKTV-n Kémia I. kategóriában második helyezést ért el.

Kedves Fiúk, ezzel történelmet írtatok az iskolánkban, gratulálunk Nektek, büszkék vagyunk Rátok! Példaképek lettetek iskolánk tanulói számára.
Legyetek büszkék Ti is a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumra, ha majd az életetek további részében sikereitekért elismerést kaptok!

Karasz Gyöngyi

Bajczi LeventeStenczel

Written by