Bulgária – Plovdiv – vívás

A bulgáriai Plovdivban rendezik idén tavasszal a junior és kadet Európa-bajnokságot, majd Vb-t. A kard, párbajtőr és tőr csapatban utazók között három Törökös tanulónak is szurkolhatunk.

Morvai Ákos 11.d ranglista hatodikként várhatta a junior férfi kard országos bajnokságot, ahol a csoportkörben nem talált legyőzőre és a mindössze 9 kapott találat is azt mutatta, rendkívül jó formában van. Harmadik kiemeltként került a 32-be és menetelt egészen a döntőig, ahol a 15:7 arányú győzelmet aratott BVSC-s ellenfele ellen és ezzel aranyérmes lett. A franciaországi Dourdanban megrendezett junior VK viadalon elért 28. helyezésével pedig bebiztosította a helyét az Európa-bajnokság és a világbajnokság junior kard válogatottjában.

 A kadet férfi párbajtőrözők mezőnyében Szakmáry Nándor 10.d ötödikként vágott neki a korosztályos Országos Bajnokokságnak, ahol remek teljesítményének köszönhetően a dobogó második fokára állhatott fel és a junior bajnokságon elért 20. helyezésével bevívta magát az Európa-bajnokságon rajthoz álló csapatba.

 A januári lengyel világkupa viadal és a februári kadet tőr országos bajnokság tétje nem kisebb volt Hanzl Lilla 10.a számára, mint a magyar válogatottság.

Poznanban 20 országból 167 fő részvételével kezdődtek meg a női tőr világkupa küzdelmei. Lilla a csoportköröket 4 győzelemmel, 1 vereséggel és +15-ös index-szel zárta és az egyenes kieséses szakaszban következő újabb négy győzelem már a 16 közé jutást jelentette, ahol a lengyel Oklinska állította meg a hosszabbításban esett „aranytussal”, így Lilla végül második legjobb magyarként a 14. helyen végzett.

A Kadet Tőr Magyar Bajnokságnak a Gerevich Aladár Sportcsarnok adott otthont és 97 fiatal indult harcba az érmekért.

A verseny a fiúk küzdelmeivel kezdődött, ahol Hanzl András 9.a a ranglista vezetőt is legyőzve a 25. helyet szerezte meg, míg másnap az MTK csapatával a 6. lett.

A lányoknál négyen voltak esélyesek a négyből kettő, még kiadó válogatott helyre, köztük Hanzl Lilla is, aki 6/0-s csoportköre után harmadikként várta a folytatást. Magabiztosan menetelt a legjobb négyig, ahol következett a ki-ki mérkőzés, avagy a győztes mindent visz. Lilla végül 15:8 arányban győzte le a Törekvés versenyzőjét és ezüstérmével a ranglista 3. helyén végezve kivívta a jogot a plovdivi Európa-bajnokságon, illetve világbajnokságon való indulásra. Lilla és az MTK csapata másnap szintén a dobogó 2. helyére állhatott fel.

Egy héttel később a Szatmárnémetiben megrendezett Világkupa viadalon egyéniben 13. lett, míg a kadet magyar női tőrválogatottal a bronzérmet szerezték meg.

Gratulálunk!

Az Európa-bajnokság, valamint a világbajnokság eseményei az alábbi linken követhetőek:

Európa-bajnokság – 2017. február 28 – március 9.

http://fencingplovdiv.com/europe/

Március 1., Kadet női tőr egyéni, kadet férfi párbajtőr egyéni

Március 3., Kadet férfi párbajtőr csapat

Március 4., Kadet női tőr csapat

Március 7., Junior férfi kard egyéni

Március 9., Junior férfi kard csapat

 

Világbajnokság – 2017. április 1-10.

http://fencingplovdiv.com/world/

Április 3., Kadet női tőr egyéni

Április 5., Junior férfi kard egyéni

Április 7-8., Junior férfi kard csapat

 

Morvai_Akos_junior_ffi_kard_OB_aranySzakmary_Nandor_kadet_ffi_pbt_OB_ezustHanzl_Andras_es_Lilla

Written by