Erasmus + The water connects!

Az áprilisi németországi ,,kiruccanás,, számomra fantasztikus élmény volt. Rengeteg izgalmas programon vettünk részt az Erasmus jóvoltából.

Ilyen volt az, amikor a német és holland diákokkal egy plakátot kellett készíteni, persze közösen, az aznapi programról, ami a ,,waterraly,, elnevezést kapta, és arról szólt, hogy régi vízerőműveket kerestünk fel. A ,,waterrally,, keretén belül építettünk kis tutajokat is amik ,,fantasztikusan,, sikerültek.

Angolul beszéltük meg , persze , hogy mi, hogy legyen és az volt a csodálatos élmény , hogy 3 különböző nemzetiségű diák egy negyedik nyelven dolgozik össze.

Ami még tetszett, annak ellenére , hogy unalmasan hangozhat, a Deutsches Museum. Négy óra kevés volt ahhoz hogy végigjárjam az összes részleget. Elképesztő volt. Megnéztünk egy nagyon régi víztornyot és egy textìlmúzeumot is. Érdekes volt látni, hogy az emberek régen hogyan oldották meg a vízenergia felhasználását ez esetben szövőgépek működtetésére.

Ezek mellett még egy nagyon előnyös része volt a dolognak, hogy gyakoroltam az angolt. Na igen, eredetileg nyelvtanulás és világlátás céljából jelentkeztem a programba. Nem ismertem egy résztvevőt sem a magyar diákok közül, ezért kicsit féltem a dologtól, de nem volt miért. Olyan remek csapat rázódott össze, főleg a kilenc órás buszút alatt, hogy azt nem fogom elfelejteni, milyen jól éreztem magam velük. Alig várom a program folytatását és a további csapatmunkát.

Rideg Tímea, 11.D

erasmus_logo

Written by