A Kalmár László Matematika Verseny kiemelkedő eredményei

2015. május 29-30-án rendezték meg Budapesten a Kalmár László Matematika Verseny Országos Döntőjét. Iskolánkból két tanuló írt versenydolgozatot, kiváló eredménnyel.

Szabó Dávid 8. a osztályos tanuló immár rutinos versenyzőként ismét a gyönyörű második helyen végzett, egyetlen ponttal maradt el az elsőtől. Dávid eredményeit Thuróczy Erzsébet tanárnő szaktanári irányításával végzett szakköri munkája mellett édesanyja türelmes és rendszeres, magas színvonalú tehetséggondozásának is köszönheti. Idén ezen a versenyen kívül a Bolyai Matematika Csapatverseny országos 5. helyezése, a Varga Tamás Matematika Verseny országos 1. helye, a Zrínyi Ilona Matematika Versenyen országos 7. helye, a Bátaszéki Matematika Verseny országos 6., és a Kenguru Matematikaverseny 5. helye igazolja Dávid tehetségét, matematika iránti szeretetét. Mindenképpen meg kell említeni, hogy ezekhez a kiváló eredményekhez kellett Dávid mindennapi kitartó versenyfeladat-megoldó munkája.
Bagyinszki Ádám iskolánk 6. a osztályos tanulója. Először indult a Kalmár László Matematika Verse-nyen és ezen a nem könnyű, a gondolatok lejegyzését is értékelő versenyen a 7. helyezést érte el. Ádám miután három héttel ezelőtt megtudta, hogy döntős, intenzívebben kezdett foglalkozni a matematikával. Az előző évek döntős feladatsorait (éppen 100 feladatot) végig megoldotta. A matematika szeretete és a kitartó munkára való képessége lesz a záloga jövőbeli eredményeinek. Ádám az idén a Zrínyi Ilona Matematika Versenyen is elindult és az országos döntőben 3. helyen végzett.
Mindkét tanulónak gratulálok és kívánom, hogy ezen az úton járva további sikereket érjenek el a matematika területein.

Törökné dr. Bodzsár Mária

IMG_2191

Written by