Magyar Ifjúsági Robotkupa

A Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK2015) a RoboCupJunior (RCJ) világverseny selejtezője.
A RoboCup egy kutatási oktatási projekt, amelyet USA, Japán és Németország kezdeményezett 1997-ben azért, hogy a robot fejlesztések és a mesterséges intelligencia kutatások előrehaladását teszteljék és serkentsék évről évre a világ valamelyik országában rendezett verseny és szimpózium formájában.

A Junior versenyeket és a szimpóziumokat 2000-ben azért indították, hogy tanuljanak egymástól és a felnőttektől a világ különböző tájairól érkező ifjúsági csapatok.
Az idei világverseny Kínában , Hefei-ben lesz július 17-23 között.
A világbajnokságra azok a csapatok nevezhetnek be, akik hazájukban minősítést kapnak a részvételhez. Magyarországon 2007-ben szerveztük meg az első minősítő versenyt. Az idei MIRK2015 lesz a 9. minősítő verseny. Egy év kivételével, minden évben tudtuk képviselni hazánkat a világversenyeken ifjúsági csapatokkal.
A MIRK2015 időpontja április 17. péntek , Helyszíne a Nyíregyházi Főiskola.
A Jelentkezési lap letölthető a http://pingvin.nyf.hu/robojun honlapról, az RCJ szabályok a http://rcj.robocup.org honlapon olvashatók.
Jelentkezhetnek: minimum két fős csapatok felnőtt mentorukkal: a 14 év alattiak”Primary” kategóriába, 15-19 évig a “Secondary” kategóriába minden ligában. Részletes feltételek a szabályokban.

Jelentkezési határidő: március 14.
További információs linkek:
http://www.robocup.org/; http://youtu.be/1w6WVKiV9t8

robot

Written by