» Archívum

Legfrissebb információk

Írta: fischu 2016 május 18. Nincs hozzászólás

2016.05.28. (szombat)

A papírgyűjtés záróeseményeként családi sportnapot szervezünk az iskolában szombaton. A főzőcske mellett több sportágban kipróbálhatjátok magatokat szüleitekkel együtt, akár egy csapatban! 

Sportágak, amiben nevezhettek:
- Asztalitenisz (női, férfi, páros)
– Sakk (női, férfi)
– Kosárlabda (a csapatban legalább egy lánynak mindig a pályán kell lennie)
– Floorball 4+1 (a csapatban legalább egy lánynak mindig a pályán kell lennie)
– Labdarúgás 4+1 (női, férfi)
– Röplabda 6 fő (vegyes)

Nevezési határidő:2016.05.24. (kedd)
Nevezés leadása: testnevelőknél

Írta: fischu 2016 május 13. Nincs hozzászólás

Seregi Dominika (11. A) a KTC Vuelta SE versenyzője a ritmikus gimnasztika vidékbajnokságának felnőtt I. osztályában összetett arany érmet szerzett. (Szerenkénti eredményei: karika, buzogány, szalag – arany, labda – ezüst érem.)

Solti Sára (9.A) a Suli Íjász Bajnokság gödöllői elődöntőjében 1., debreceni döntőjében 2. helyezést ért el.

 

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek!

Írta: fischu 2016 május 4. Nincs hozzászólás
Technovation Challenge

Idén egy törökös csapat is elindult a Technovation Challenge nevű versenyen, elsőként és egyetlen csapatként Magyarországról.

A csapat tagjai: Bucsai Dóra, Schopp Anna, Südi Beáta,(11.A) és Csia Kitti (11.C).
A verseny lényege, hogy egy androidos alkalmazást kellett készítenünk, és mellé egy üzleti tervet írni, illetve 2 videót; egy Pitch videót (ez kb egy reklámja kellett, hogy legyen az appnak), illetve egy Demo-t, ami a működését mutatja be. Egy pályaorientációs alkalmazást készítettünk, amit hamarosan szeretnénk Google Play-re is feltölteni, bár előtte még vár rá pár utolsó simítás.

Február eleje óta hétről hétre találkoztunk a mentorainkkal (Száva Kinga, Vas Enikő, Sóti Anett, Bodor Adri, Rimay Zoé), akik mindenben segítettek nekünk, és akiknek nagyon hálásak vagyunk.
Nem tudtuk volna ezt az egész projektet a Skool és az Ericsson Magyarország támogatása nélkül megcsinálni, így szeretnénk nekik is megköszönni az összes segítséget.
Mi már nagyon várjuk az eredményeket, május 5.-ig derülnek ki a középdöntősök, és ha elég jók voltunk és szerencsések, akkor május 12.-ig az, hogy bekerültünk-e a döntőbe. Sajnos (vagy nem sajnos) a mi régiónk elég nagy területet fed le (Európa, Ázsia, Új-Zéland és Ausztrália), így ez még több izgalomra ad okot, hiszen több száz projekttel kell versenybe szállnunk már csak a középdöntőért is.

technovat2technovat

 

Írta: fischu 2016 május 4. Nincs hozzászólás
Tőrvívás – Diákolimpia

Április utolsó – és egyben május első – hétvégéjén rendezték meg Debrecenben a Tőr Országos Diákolimpia V. és VI. korcsoportjának küzdelmeit a debreceni vívócsarnokban. Iskolánkat Hanzl András (8.a) és Hanzl Lilla (9.a) képviselték.

Elsőként a serdülő korosztályú András lépett pástra a kadet fiúk mezőnyében, ahol a csoportküzdelmeket követően négy győzelemmel a táblán a későbbi bronzérmessel találkozott és végül a 12. helyen végzett.

Lilla 9/3 győzelmi aránnyal, 3. kiemeltként kezdte meg az egyenes kieséses szakaszt, melynek során előbb 15:5, majd 15:9 arányú győzelemmel jutott a döntőbe és szerezte meg az ezüstérmet.
Másnap a juniorok mezőnyében végre az aranyérem is megszületett. Lilla magabiztos versenyzéssel, 6 győzelemmel állt a csoportköröket követően. A döntőbe jutásért 15:3 arányban diadalmaskodott, majd az aranyéremért folytatott küzdelemben 15:4 arányú győzelmével felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Hanzl_Andras_2016_DiakolimpiaHanzl_Lilla_Diakolimpia_2016

Írta: fischu 2016 április 28. Nincs hozzászólás

Megjelenés délelőtti vizsgák esetén 7. 30 perc, délután 13.30 perc !
(tovább…)

Írta: fischu 2016 április 28. Nincs hozzászólás
Hollókő projekt

A Török Ignác Gimnázium csapata részt vett a Szent István Egyetemmel közös faluszeminárium projektjében. A projekt során előadást készítettek és Hollókő szociográfiáját vizsgálták. A diákok összefoglaló cikke megjelent az Acta Regionis Rurum 9. tanulmánykötetében is.
A csapattagok: Bori Boróka (12. A), Bazán László (12. C) és Pásztor Dorottya (12. C)

felkészítő tanár: Guba András

 

??????????

Írta: fischu 2016 április 26. Nincs hozzászólás
Sporteredmények

A 2016-os terepkerékpár szezon a Visegrádi Négyek nemzetközi versennyel vette kezdetét Pilisszántón 2016.04.23-24-én.
Rangos nemzetközi mezőnyben Bukovácz Kata (magyar válogatott, a CUBE Csömör versenyzője) a Gödöllői Török Ignác Gimnázium 9.D osztályos tanulója, a junior női korosztályban legjobb hazaiként a 3. helyen végzett. ezzel értékes világranglista pontokat szerezve.

Debrecenben a Békessy Béla Vívóterem adott otthont a Tőrvívó Diákolimpia Országos döntőinek a IV. korcsoportban.Iskolánk tanulója Hanzl András (8.a) a csoportköröket követően a 9. helyen állt. A 16 közé jutásért magabiztos vívással 15:5-re, majd a 8 közé jutásért 15:10 arányban győzött és szerezte meg a 7. helyet.

Gratulálunk a versenyzőknek!

V4_U19W (1)

Hanzl_Andras_Diakolimpia

Írta: fischu 2016 április 20. Nincs hozzászólás
2016. április 20., szerda

Most csendes, majdnem üres,  máskor oly zajos iskolánk. Annak a néhány gyereknek, aki itt van, filmet vetítünk. Van, akivel gyakorolunk. Van, akivel versenyre készülünk…”sztrájkot törünk”. (tovább…)

Írta: fischu 2016 április 20. Nincs hozzászólás

Tájékoztatjuk a diákokat és a szülőket, hogy a felvételről és az elutasításról szóló határozatokat 2016. április 26-án postázzuk. A 14 évesek az általános iskolában kapják kézhez, a 10 évesek a lakcímükre.

A felvett tanulók szüleinek 2016. május 4-án, szerdán 17 órától előzetes szülői értekezletet tartunk a tankönyvrendeléssel, diákigazolványok igénylésével és a beiratkozással kapcsolatos információkról.

A végleges felvételi eredményeket itt lehet megtekinteni:

101: nyelvi előkészítő osztály

102: emelt angol 

103: emelt német

105: nyolcosztályos

106: emelt matematika

 

Írta: fischu 2016 április 13. Nincs hozzászólás
A tankönyvrendelés határideje: április 18. (hétfő)!

Tisztelt Szülők!

2016. április 13-án szerdán az osztályfőnökök kiosztották minden tanulónak a 2016/2017. tanév személyre szóló tankönyv rendelőlapját.
Kérjük, szíveskedjenek:
• ellenőrizni a személyes adatokat (név, lakcím), változás esetén kijavítani,
• ellenőrizni a fizetési módot: szülő/gondviselő fizet vagy normatív támogatott,
• a raktári számot ellenőrizve, kihúzni azt a tankönyvet, amelyet nem kívánnak megrendelni (pl. mert a tanuló osztályozó vizsgát tesz/tett vagy testvértől örökli a könyvet)!
Kérjük az ingyenes ellátásra jogosultakat, hogy ha valamely tankönyvet nem az iskolai könyvtárból szeretnének kölcsönözni, hanem a KELLO webshopjában fognak megvásárolni, azt a könyvet húzzák ki ezen a megrendelőn!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a KELLO tájékoztatása szerint a www.kello.hu oldalon 2016.04.15-én megnyílik a szülői felület, ahol figyelemmel kísérhetik majd a tanuló rendelését és jelezhetik elektronikus számlaigényüket stb.
Kérjük, szíveskedjenek a megrendelőt aláírni, és 2016. április 18-ig (hétfő) visszajuttatni a tankönyvfelelős részére.
Köszönjük szíves együttműködésüket!

Fábián Bertalan
intézményvezető

Írta: fischu 2016 április 13. Nincs hozzászólás
Kémia OKTV
Az elmúlt időszakban lezajlottak az OKTV döntők. Iskolánk történetében kémiából az idei OKTV hozta a legjobb eredményt:
Bajczi Levente második
Stenczel Tamás Károly harmadik
helyezett lett. A két fiatalember nagyon sok szép eredményt ért el az elmúlt években kémiából, öregbítve iskolánk hírnevét is.  Mindketten sokat tettek azért, hogy idáig eljussanak. Életük a kémia.
A felkészüléshez az elmúlt években nagyon sok helyről kaptak támogatást, segítséget, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.
Karasz Gyöngyi
levitomi
Írta: fischu 2016 április 11. Nincs hozzászólás
Matematika

Lassan véget érnek az idei tanév matematika versenyei.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján elért eredmények:
6. osztály: Kolozsvári Bence 1. hely, Yokota Adan 4. hely, Cseh András 5. hely – csapatban 1. helyezés
7. osztály: Békei Dóra 1. hely , Bagyinszki Ádám 5. hely, Nagy Balázs 8. hely – csapatban 1. helyezés, Papp Virág 9. hely, Szabó-Galiba Máté 13. hely, Madarasi Tamás 18. hely
8. osztály: Zachár Veronika 13. hely, Puskás Mátyás 20. hely, Wittmann Imola Lilla 22. hely – csapatban 2. helyezés
Gordiusz Matematika Tesztversenyen elért eredmények:
9. osztály: Gyenes András 5. hely, Kiss Máté Márk 6. hely, Balla Mátyás 13. hely – csapatban 3. helyezés
10. osztály: Molnár Krisztina 3. hely, Taska Tamás 4. hely , Cseh Orsolya 14. hely – csapatban 3. helyezés
11. osztály: Kukucska Dániel 3. hely, Szabó Máté 5. hely, Borsodi Regő 8. hely – csapatban 1. helyezés
Minden tanulónak gratulálunk. Iskolánkból az idén a Zrínyi Ilona Matematika Verseny országos döntőjébe két tanuló került, Kolozsvári Bence (6. osztály) és Békei Dóra (7. osztály).
A megyei forduló díjazott tanárai:  Balázsné Zsigó Ágnes, Thuróczy Erzsébet, Törökné dr. Bodzsár Mária

A Varga Tamás Matematikaverseny országos döntőjében Bagyinszki Ádám 3., Békei Dóra a 15. helyezést érte el.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjének 3. helyezettje: Békei Dóra

 

Írta: fischu 2016 április 10. Nincs hozzászólás
Digitális témahét

Az EMMI felhívására iskolánk is csatlakozott a 2016. április 4-8. között első alkalommal megszervezett Digitális Témahét programjaihoz. Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) koordinálta témahét célja a digitális pedagógia, illetve a 21. századi készségek fejlesztéséhez szükséges modern eszközök és módszerek népszerűsítése volt.
Iskolánkban 5 évfolyam több, mint 200 tanulója vett részt valamilyen formában a Digitális Témahét eseményein. Közülük közel 150 tanuló aktív résztvevőként digitális projektek keretében fejlesztette a digitális technológiához kapcsolódó készségeit, miközben szinte észrevétlenül tantervi követelményekben rögzített ismereteket is szereztek. Tovább

 

 

Írta: fischu 2016 április 4. Nincs hozzászólás

Tisztelt Szülők!

 

A Török Ignác Gimnáziumért Alapítvány szeretettel meghívja Önt és kedves családját az iskola Jótékonysági Báljára. Időpont: 2016.04.15. péntek

Diákjaink 2016. március 23-án kézhez kaptak egy meghívót, mely reményeink szerint eljutott minden kedves Szülőhöz. Ha esetleg mégsem, arra szeretnénk kérni Önöket, (ahogyan ez a meghívóban is szerepel), hogy 2016.04.05-ig jelezzenek vissza a meghívón található kis szelvény kitöltésével! (Csekély érdeklődés esetén sajnos nem kerül megrendezésre az esemény.)

 Töltsünk együtt egy kötetlen, szórakoztató estét!

 Sok szeretettel várjuk Önöket!

Írta: fischu 2016 március 22. Nincs hozzászólás

A nemzeti köznevelés tankönyvellátásának rendjéről szóló 2013. évi CCXXXII. törvény 4. § (2) bekezdésében biztosított normatív kedvezményt igénybe veheti a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő minden olyan tanuló, aki:
a) tartósan beteg,
b) a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd,
c) három vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él,
d) nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult,
e) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,
f) a gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesül.

A 2016/2017. tanévre az igénylőlapot a  jogosult diákok március 18.-án pénteken megkapták, ill. letölthetik a nyomtatványt: ITT
A normatív kedvezmény iránti igényüket az igazolásokkal együtt 2016. március 31.-ig kérjük az osztályfőnök részére eljuttatni.

Írta: fischu 2016 március 21. Nincs hozzászólás

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Az utóbbi hetekben számos tanulmányi verseny döntőjére, második és harmadik fordulójára került sor. Gratulálunk a kémia tantárgy eredményes versenyzőinek és felkészítő tanáraiknak!

 

(tovább…)

Írta: fischu 2016 március 21. Nincs hozzászólás
Sporteredmények

Az Esztergomban megrendezett Fülöp Mihály Kupa országos serdülő férfi tőr versenyen Hanzl András (8.a) a csoportban mutatott jó vívásának köszönhetően 13. kiemeltként jutott tovább a közvetlen kieséses szakaszba. Itt második ellenfele az éves ranglista vezetője volt, akinek 15:14 arányú legyőzésével került be a döntőbe és végzett a rendkívül előkelő 8. helyen.

Hrustinszki Tamás 10/c. osztályos tanuló a március 11-15. között, az ausztriai Murauban megrendezett Snowboard Országos Bajnokságon a junior korcsoportból felnevezett a felnőtt férfi mezőnybe, ahol szlalomban és paralel óriásműlesiklásban is ezüst érmet szerzett!
Gratulálunk!

IMG_2840Hanzl_Andras_2016_03_05

Írta: fischu 2016 március 17. Nincs hozzászólás

matehetsz logoNehezen indult a szervezés, mint mindig, amikor a hét 6. munkanapjára tanárnak és diáknak a nem megszokott módon kell oda tennie magát.
És nagyon jól sikerült, mint minden olyan rendezvényünk, ahol diák és tanár, igazgató és öregdiák azt akarja, hogy jó legyen. (tovább…)

Írta: fischu 2016 március 2. Nincs hozzászólás
“Stenczel Tamás Károly diákunk Miniszterelnöki ösztöndíjban részesült a 2015-ös Nemzetközi Kémiai Diákolimpián (IChO) szerzett bronz érme miatt.
Tamást és felkészítő tanárait (Karasz Gyöngyi, Kalocsai Ottó) a Parlamentben tüntették ki 2016. 02. 19-én.”

 

DSCF5123G0219768G0219791

Írta: fischu 2016 február 23. Nincs hozzászólás
TIG Tehetségnap

TIG Tehetségnap 2016. március 5. szombat

A Tehetségnapot volt és jelenlegi tehetséges tanítványaink közreműködésével rendezzük. Öt különböző időpontban kínálunk változatos programokat. (tovább…)

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com