» Archívum

Legfrissebb információk

Írta: fischu 2016 november 30. Nincs hozzászólás
HÓDítsd meg a biteket

Iskolánk 7.a, 9.c és 9.kny osztályos tanulói informatika óra keretében vettek részt a HÓDítsd meg a biteket nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen.

A verseny célja, hogy felkeltse az érdeklődést az informatika iránt, emellett, hogy feloldja az informatikával kapcsolatos félelmeket, negatív érzéseket és megmutassa az informatika területének sokszínűségét, felhasználási lehetőségeit és területeit. (tovább…)

Írta: fischu 2016 november 28. Nincs hozzászólás

Kedves Szülők!

Szeretettel várjuk Önöket a decemberi szülői fogadóestre, melyet 2016. december 8-­án csütörtökön 17:00­ és 19:30 között tartunk. A szülők és a kollégák tervezését is megkönnyítendő, kísérleti jelleggel, előzetes regisztrációt alkalmazunk.

Kérjük Önöket, szíveskedjenek időpontot választani azokhoz a szaktanárokhoz, akiket szeretnének felkeresni! Ezt az alábbi linkeken tehetik meg. A regisztrációs felület december 8­-án 12 óráig aktív.

Regisztrációs felület a fogadóesthez

 

Írta: fischu 2016 november 23. Nincs hozzászólás
Jótékonysági gyűjtés!

November 22-től december 6-ig

a gimnáziumban jótékonysági gyűjtést szervezünk hátrányos helyzetű gyermekeknek, akiket a gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Szolgálat segítségével tudunk ily módon segíteni.

Jó minőségű tanszereket és írószereket ( színes ceruzákat, filctollakat, zsírkrétát, vízfestéket, szép kivitelű füzeteket stb.) várunk.
Adományai(to)kat a büfénél, a titkárságon, illetve a könyvtárban elhelyezett gyűjtőládákban tudjá(to)k elhelyezni.

Felajánlásai(to)kat előre is köszönjük!

kep1-2

Írta: fischu 2016 november 18. Nincs hozzászólás
Szalagavató élőben!

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium
2016. évi Szalagavató Bálja élőben a

Művészetek Házából,

2016. november 18-án 17:00 órától
a Régió Plusz TV YouTube csatornáján!

szalag

Írta: fischu 2016 november 17. Nincs hozzászólás
Olasz – magyar cserekapcsolat

Gödöllő – Lecce

2017 március – április

Tavasszal lehetőség nyílik cserediák programban részt venni 10-11. évfolyamos diákjainknak.

Közös nyelv az angol. Kiutazás márciusban (repülővel Bariig), vendégfogadás április elején.

A résztvevőket a kiutazás és a magyarországi programok költsége terheli. Jelentkezés Török Adél tanárnőnél november 25-ig.

image002image005

 

Írta: fischu 2016 november 9. Nincs hozzászólás
Milyen kép él Finnországról a magyar középiskolások körében?

Finnország 2017-ben ünnepli függetlenségének századik évfordulóját. A Finn Nagykövetség a jubileumi évben kiemelt figyelmet kíván fordítani a két ország hagyományosan szoros kapcsolataira, aktívan bevonva abba a fiatal generációt is. Annak érdekében, hogy programjaink találkozzanak a középiskolás fiatalok érdeklődésével, rövid kérdőívvel térképezzük fel Finnország-képüket.

(tovább…)

Írta: fischu 2016 november 8. Nincs hozzászólás

Pályaválasztási, pályaismereti előadások gimnazistáknak november 16 és december 2 között a Budapest First Hort Lions Klub szervezésében a gödöllői Inkubátor Házban (Rézgombos)

Az előadások látogatása ingyenes. Részletek az I. emeleti automaták melletti faliújságon, illetve a Facebookon.

Jelentkezés személyesen az osztályfőnököknél vagy Puskás Melinda tanárnőnél.

Írta: fischu 2016 november 8. Nincs hozzászólás
Holland nap

Kedves Tanárok és Diákság!

December 2.-án iskolánkban a Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban elnevezésű verseny keretein belül holland kulturális napot szervezünk.
Ezen a napon lehetőséget kaptok arra, hogy közelebbről megismerkedjen Hollandiával és kultúrájával. Amellett, hogy rengeteg új tudásra tehettek szert, különböző játékokban vehettek részt ahol különféle jutalmakat nyerhettek. (tovább…)

Írta: fischu 2016 október 27. Nincs hozzászólás
Aranyérem női tőrben

A Somorján megrendezett kadet női tőr világkupa csapatversenyen a Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Kalocsai Virág, Pöltz Anna összeállítású magyar válogatott aranyérmet nyert.

 

A 26 induló csapat közül első kiemeltként kezdték meg a küzdelmeket. A versenyen mindvégig magabiztos győzelmekkel:

Magyarország – Románia 2. 44:20;

Magyarország – Németország 1. 39:29;

Magyarország – Románia 1. 42:36

haladtak a döntőig, ahol Lengyelország egyes számú csapata várta őket.

 

Az aranyéremért vívott harcban végül a magyar válogatott 45:38-as arányú győzelmét követően megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Gratulálunk!

somorja_ek_csapat_aranysomorja_ek_donto_hanzl

Írta: fischu 2016 október 17. Nincs hozzászólás
Vendégünk volt a szlovén nagykövet

A Szomszédunk Szlovénia pályázat keretében Szlovéniáról tartott előadást Ksenija Škrilec, Szlovénia nagykövete. A rendhagyó óra során a 8. A tagjai megismerhették Szlovénia földrajzát, szokásait, turizmusát, és képet kaphattak a szlovének vendégszeretetéről is. Az osztály tagjai digitális poszterekkel és prezentációkkal vettek részt a pályázatban.

Az óráról az alábbi beszámolót Sinka Luca, 8. A osztályos tanuló készítette:

Szlovénia

Szlovénia Európa szívében fekszik és 1991-ben alapították. Az ország területe ötöd akkora, mint Magyarországé. A lakosság 85 %-a szlovén, de őslakosként tekintenek az ottani olaszokra, valamint a magyarokra. Az ország kezdetben a Habsburgok uralma alatt élt, majd Jugoszlávia részévé vált. Ennek ellenére is megőrizte az ország a kultúráját és egy 10 napos háború után 1991-ben független országgá vált.
Bár az ország területe elég kicsi, változatos földrajzi adottságokkal rendelkezik. Találhatók hegyek, völgyek, valamint tengerrel is rendelkezik. Az ország legmagasabb pontja a Triglav, ami jelképpé is vált. Másik fontos jelképe a hársfa valamint a hársfalevél, mely az élet szimbóluma. Állami jelképe a zászló, mely fehér, kék és piros színű és a címerben megtalálható a Triglav. A himnuszuk vidám és a leghíresebb költőjük írta.
A Szlovén Köztársaság államformája parlamentáris demokrácia. Az ország idén ünnepli függetlenségének 25. évfordulóját. Önállóvá válása óta sikeresen teljesítette az országra rábízott fő feladatait. Nemzetközi kapcsolatokban megbízható, gazdasága jól fejlett. A földműveléssel foglalkozók száma kicsi, a népesség nagyobb része az iparban és a szolgáltatásban dolgozik.
Szlovénia egyik legszebb és legismertebb helye a Bledi tó, ez egy tengerszem, mely hegyek között helyezkedik el, és a tó közepén egy kis sziget található. A szigeten egy kápolna áll, amiben a babona szerint, ha az arra járó megkongatja a harangot, kívánsága valóra válik.
Az országban összesen 27 000 km-nyi folyó található, ahol népszerű sport a vadvízi evezés, talán ez is hozzásegíti őket a sikeres olimpiai eredményekhez.
Amilyen változatos a földrajza, olyan sokszínű a gasztronómiája, rengetegféle gabonát használnak a főzéshez és a sütéshez egyaránt. A konyha a helyi ízek és a külföldi hatások kombinációja. Jellegzetes ételük a tárkonyos kalács és a sonka, melyet nem füstölnek. Fontos, hogy a gyermekeket egészséges étkezésre neveljék, így például minden november harmadik péntekjén mézes kenyér a reggeli.
Itt élnek a gyönyörű lipicai lovak, a lipicai méneshez egy lovaglóiskola is tartozik. Csodálatos cseppkőbarlangokat is találunk az országban, a barlangok a turizmus fontos célpontjai. A postojnai cseppkőbarlangban, mesterséges környezetben, bébi gőték találhatók, melyek a sötét miatt vakok.
A gyerekek nagy része beszél egy idegen nyelvet, ami főként az angol, valamint a német, a francia vagy az olasz. Ez azt is jelzi, hogy az ország barátságos és vendégszerető.
Én már többször jártam Szlovéniában, és mindig nagyon jól éreztem magam. Nagyon barátságos ország, és a bledi krémes tényleg fantasztikusan finom. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy legalább egyszer látogasson el oda.

??????????

Írta: fischu 2016 október 17. Nincs hozzászólás
Kutatók éjszakája – Faluszeminárium

A Kutatók éjszakája SZIE-GTK Faluszemináriumának programján sikeresen képviselte a 10. D csapata a gimnáziumot. A csapat részt vett a gimnáziumok számára szervezett vetélkedőn (4. helyezést értek el), és prezentációjukban bemutatták a kőszénbányászat magyarországi változásait.

 A csapat tagjai:

Molnár Eszter 10. D

Bukovácz Kata 10. D

Katona Ádám 10. D

Kapcsos Luca 10. D

Felkészítő tanár:

Guba András

??????????

Írta: fischu 2016 október 12. Nincs hozzászólás
Felvételi tájékoztató a 2017/18. tanévre

Megjelent gimnáziumunk felvételi tájékoztatója. Elérhető a beiskolázás menüpont alatt.

 

 

Írta: fischu 2016 október 6. Nincs hozzászólás
TIG Könyvtári éjszaka

Kedves Szülők, Diákok!

Kollégáimmal és a diákönkormányzattal közösen Könyvtári éjszakát rendezünk a gimnáziumban 2016. október 20-21-én csütörtökről péntekre virradó éjjel. (Pénteken sport- és egészségnap lesz az iskolában; reggel tartjuk az 56-os megemlékezést, amelyre idén nem kell ünneplőbe öltözni.) (tovább…)

Írta: fischu 2016 október 5. Nincs hozzászólás

Szerezd meg az ECDL bizonyítványt

mert egyre több felsőoktatási intézmény számítja be a tantárgyi követelményekbe az ECDL-t, így a hallgatók teljes vagy részleges felmentést, jeles kollokviumi vagy zárthelyi jegyet kaphatnak ECDL-bizonyítványukért.

ECDL VIZSGAFELKÉSZÍTŐ

60 órás ECDL vizsgafelkészítő tanfolyam indul

2016. október 19-től, keddi illetve szerdai napokon

14.30-16.00 óráig

A tanfolyamon az ECDL FULL bizonyítvány megszerzéséhez szükséges modulok vizsgafelkészítő oktatása történik.

Oktatott modulok: Számítógépes alapismeretek, Szövegszerkesztés, Online alapismeretek, Prezentáció, Táblázatkezelés, Adatbázis-kezelés, Képszerkesztés.

A tanfolyam jelentkezési határideje: 2016. október 17.

Jelentkezni a gazdasági irodában Ági néninél lehet.

A felkészítő és a vizsgák is a Török Ignác Gimnázium informatika termében lesznek.

Az ECDL bizonyítvány megszerzésének feltétele egy vizsgakártya kiváltása, ami 5.500 Ft-ba kerül. (A vizsgakártyák az első vizsgától számított 3 évig használhatóak). Az egyes modulvizsgák ára 1.800 Ft/modul.

A tanfolyam díja: 45.000 Ft (Ebben a felkészítő során használt tananyagok is benne vannak.) Lehetőség van a tanfolyam díját három részletben is kifizetni.

A tanfolyamot csak megfelelő létszámú tanuló jelentkezésekor indítjuk el. Minimum 10 fő.

Az oktató tanár Szabóné Tóth Éva, aki egyben a vizsgáztató tanár is.

A tanfolyammal kapcsolatos kérdéseiket a 06-20-267-51-27-es telefonszámon tehetik fel.

Írta: fischu 2016 október 5. Nincs hozzászólás
T.I.G. SÍTÁBOR,GERLITZEN  2017.

szállás: Gabys Guesthouse 12 szobája és Jaegerhotel nem szállodai szobái Annenheimben, távolság a gerlitzeni kabinos felvonótól: 0,5km

időpont: 2017 február 5-10.(vasárnap-péntek)

elhelyezés: 2-3-4 ágyas szobákban, kapacitás : 40 fő
Ágyneműhuzatot, törülközőt hozni kell.
Ágyneműhuzat igényelhető: 6 EUR / fő

étkezés: bőséges félpanzió: büféreggeli, 2 fogásos vacsora salátabárral

síbérlet: 4 napos GERLITZEN

utazás: légkondicionált autóbusszal, mely minden nap viszi a pályára a csoportot gödöllői indulással és érkezéssel

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

15 éves korig (2002. vagy utána születetteknek): 280 EUR / fő

19 éves korig (1998-2001. között születetteknek): 300 EUR / fő

felnőtt: 360 EUR / fő

Az árak / fő értendőek és tartalmazzák az 5 éjszaka szállást félpanzióval, a 4 napos Gerlitzen síbérletet, az idegenforgalmi adót és az autóbusz árát.

Jelentkezni október 28-ig lehet 100 euró előleg befizetésével és a kitöltött jelentkezési lappal Gőz Tibor vagy Tokai Norbert testnevelőknél! A maradék részvételi díjat december 16-ig kérnénk befizetni. Jelentkezési határidő után az előleget vagy a teljes összeget már nem áll módunkban visszafizetni !!!!

Gőz Tibor és Tokai Norbert
szervezők

au-karintia-gerlitzen-gen10

 

Írta: fischu 2016 szeptember 28. Nincs hozzászólás
Országos Bartók Bèla Műveltségi Vetélkedő

Iskolánk csapata szèp eredménnyel szerepelt az Országos Bartók Bèla Műveltségi Vetélkedő
döntőjében, ahol szoros versenyben a 3. helyezést érték el.
A verseny a jeles zeneszerző halálának 135. évfordulója alkalmából került megrendezésre, ès csapatunk a tavaszi első forduló után került a döntőbe.A rákoshegyi Bartók villában Szinetár Miklós által vezetett zsűri előtt hat csapat mèrte össze tudását.

Iskolánkat képviselte / a képen balról – jobbra / Molnár Eszter 10.D, Udud Zsófia 10.A, Molnár Krisztina 11.A, Juhász Kristóf 11.B, Kis Mátè 9.D, Utassy Kata 11.A osztályos tanulók.
Felkészülésüket Tápai Dóra tanárnő segítette.

fb_img_1475006399943

Írta: fischu 2016 szeptember 26. Nincs hozzászólás
Firenze

Művészettörténeti kirándulás a reneszánszba az őszi szünetben.

Indulás:2016. okt. 31. az esti órákban busszal

Négy éjszaka Firenzében, diákszálláson, önellátással, hűtőszekrény és konyha is van.

Megcsodáljuk Dávidot, további látnivalók: Uffizzi képtár, Dóm a kupolával, Pitti-palota, Boboli -kert, Bargello Múzeum, Santa Croce, Keresztelőkápolna, Davizzi palota, Szent Márk kolostor.

Érkezés: nov.6. a délelőtti órákban.

Az utazás, szállás, programok díja :

35 000Ft + 130 Euro

Jelentkezési szándékod szeptember 30-ig jelezd Török Adél tanárnőnél.

A 35 000 Ft-os előleg befizetési határideje október 7.

 

Írta: fischu 2016 szeptember 26. Nincs hozzászólás

 

  • Megjelenés délelőtti vizsgák esetén 7. 30 perc, délután 13.30 perc !
  • A felügyelő tanároknak a vizsga megkezdése előtt ellenőrizniük kell, hogy a vizsgázók csak a számukra megengedett vagy előírt segédeszközöket vigyék be magukkal a vizsgaterembe, és azokban semmilyen bejegyzés ne legyen.
  • Mobiltelefonok használatát számológépként sem lehet engedélyezni. A mobiltelefonokat a felügyelő tanár a vizsgázókkal a vizsga kezdete előtt kikapcsoltatja, a kikapcsolás tényéről meggyőződik, majd azokat pl. külön asztalon helyezteti el a teremben.
  • A vizsga előtt a vizsgázónak személyazonosságát igazolnia kell (személyi igazolvánnyal, útlevéllel, új típusú jogosítvánnyal).

(tovább…)

Írta: fischu 2016 szeptember 26. Nincs hozzászólás
Papírgyűjtés – főzőcske

Úgy érzed, hogy a naponta postaládába gyömöszölt reklámújságok betemetnek?

Eleged van az újságkupacok egyik helyről a másikra rakogatásából?

Hozd el az iskolába, mi szívesen fogadjuk újsághegyeidet!
Az udvaron kihelyezett konténerbe várjuk újságok, folyóiratok, irodai papírok, füzetek, könyvek, hullámpapír, csomagolópapír, kartondoboz stb. tonnáit,

szeptember 29-től október 1-ig.

Szombaton a papírgyűjtés záróeseményeként családi napot szervezünk az iskolában. A főzőcske önellátó, mindenki hozza magával mindazt, amit a piknikezéshez elengedhetetlennek tart: bográcsot, kerti bútort, fát, hagymát, krumplit stb. Akik a sportversenyeken szeretnének rész  venni (foci, kosárlabda, lövészet, asztalitenisz), kérjük jelezzék a sportágat a testnevelő tanároknál. Próbáljátok ki magatokat szüleitekkel együtt, akár egy csapatban!

 

 

Írta: fischu 2016 szeptember 23. Nincs hozzászólás
Diákjaink eredményei a nemzetközi kémiaversenyeken

Ismét örömmel számolhatunk be a tavasz és a nyár két fontos nemzetközi kémia versenyeredményéről.
Iskolánk két kiemelkedő tehetségű diákja immár „menetrendszerűen” hozta a következő eredményeket:
Az 50. Nemzetközi Mengyelejev Kémiai Olimpián (Moszkva 2016. május 2-8)
Bajczi Levente 11.A osztályos tanulónk bronzérmet,
Stenczel Tamás Károly 11.A osztályos tanulónk ezüstérmet szerzett.
A csapat további tagjai:
Turi Soma, ELTE Apáczai Csere János Gimnázium (Budapest) – ezüstérem
Botlik Bence, ELTE Apáczai Csere János Gimnázium (Budapest) – bronzérem.
Köszönjük a felkészítést és a kíséretet az ELTE Kémiai Intézete munkatársainak. (Magyarfalvy Gábor, Kiss Andrea)

 

A 48. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián (Tbiliszi 2016 július 23. augusztus 1.)
Stenczel Tamás Károly 11.A osztályos tanulónk ezüstérmet szerzett.
A csapat további tagjai:
Kovács Dávid Péter, Szent István Gimnázium (Budapest) – ezüstérem
Turi Soma, ELTE Apáczai Csere János Gimnázium (Budapest) – ezüstérem
Perez-Lopez Áron Ricardo, ELTE Apáczai Csere János Gimnázium (Budapest) – ezüstérem
Köszönjük a felkészítést és a kíséretet Varga Szilárdnak, Magyarfalvi Gábornak, Villányi Attilának, Tarczay Györgynek, Perényi Katalinnak.

mendelejevmockbatbiliszierem

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com