» Archívum

Legfrissebb információk

Írta: fischu 2016 augusztus 30. Nincs hozzászólás

Az áprilisi németországi ,,kiruccanás,, számomra fantasztikus élmény volt. Rengeteg izgalmas programon vettünk részt az Erasmus jóvoltából.

Ilyen volt az, amikor a német és holland diákokkal egy plakátot kellett készíteni, persze közösen, az aznapi programról, ami a ,,waterraly,, elnevezést kapta, és arról szólt, hogy régi vízerőműveket kerestünk fel. A ,,waterrally,, keretén belül építettünk kis tutajokat is amik ,,fantasztikusan,, sikerültek.

Angolul beszéltük meg , persze , hogy mi, hogy legyen és az volt a csodálatos élmény , hogy 3 különböző nemzetiségű diák egy negyedik nyelven dolgozik össze.

Ami még tetszett, annak ellenére , hogy unalmasan hangozhat, a Deutsches Museum. Négy óra kevés volt ahhoz hogy végigjárjam az összes részleget. Elképesztő volt. Megnéztünk egy nagyon régi víztornyot és egy textìlmúzeumot is. Érdekes volt látni, hogy az emberek régen hogyan oldották meg a vízenergia felhasználását ez esetben szövőgépek működtetésére.

Ezek mellett még egy nagyon előnyös része volt a dolognak, hogy gyakoroltam az angolt. Na igen, eredetileg nyelvtanulás és világlátás céljából jelentkeztem a programba. Nem ismertem egy résztvevőt sem a magyar diákok közül, ezért kicsit féltem a dologtól, de nem volt miért. Olyan remek csapat rázódott össze, főleg a kilenc órás buszút alatt, hogy azt nem fogom elfelejteni, milyen jól éreztem magam velük. Alig várom a program folytatását és a további csapatmunkát.

erasmus_logo

Írta: fischu 2016 augusztus 17. Nincs hozzászólás
Tanévnyitó

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium tanévnyitó ünnepsége

2016. augusztus 31-én, 17 órakor kezdődik.

 

Írta: fischu 2016 augusztus 15. Nincs hozzászólás

Az írásbeli vizsgák időpontja: augusztus 22-23.

A szóbeli vizsgák időpontja: augusztus 29-30.  

 

„A tanév (tanévek) megrövidítését az igazgató azon tanulóknak engedélyezi kivételes esetben (külföldi ösztöndíj, előrehozott érettségi vizsgára jelentkezés), akik:

– jó tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, kettőnél több közepesük nincs,

– magatartásukkal-szorgalmukkal szemben nincs alapvető tanári kifogás,

– valamelyik tantárgyból az átlagot meghaladó képességeket és teljesítményeket mutatnak.

Kötelező érettségi tárgyakból, ill. négy évfolyamon keresztül tanított tantárgyakból osztályozó vizsga letétele csak rendkívüli esetben engedélyezhető.

A vizsga szervezése: A vizsga két részből áll, írásbeli (60 perc) és szóbeli. A vizsgázó vizsgabizottság előtt felel.

A vizsgákon szerzett osztályzat végleges, amennyiben a tanuló jobb érdemjegyet akar, folytathatja tanórai tanulmányait.”

 

Terembeosztás

Írta: fischu 2016 július 13. Nincs hozzászólás

TANKÖNYVOSZTÁS 

a gimnázium földszintjén

 

Augusztus 29.-én, hétfőn: 7 – 17 óráig:

az 5., 6., 7., 8., 9. évfolyamoknak

 

Augusztus 30.-án, kedden: 7 – 17 óráig

a 10., 11. évfolyamoknak

 

Augusztus 31.-én, szerdán:  7 – 13 óráig

a 12. évfolyamnak

 

Fizetési határidő: 2016. szeptember 15.

 

 

 

Az ingyenes tankönyvre jogosultak szeptember 1-én, az első tanítási napon a könyvtárban vehetik át tankönyveiket. 

 

 

Írta: fischu 2016 június 21. Nincs hozzászólás
Köszönet Szekeres Erzsébetnek

Szekeres Erzsébet falikárpitjai a gimnáziumban

Nagy örömmel adjuk hírét, hogy 2016 tavaszától iskolánkban láthatók Szekeres Erzsébet, gödöllői iparművész alkotásai. A Művész a “Tavasz, Nyár, Ősz, Tél” című gyapjú szőttes faliképeit a gimnáziumnak adományozta. A szőtteseket minden vendég megtekintheti az első emeleti irodák bejáratánál. Köszönjük a Művésznek ezt a nemes gesztust, hogy értékes munkáit iskolánknak ajándékozta!

IMG_8837

 

Írta: fischu 2016 június 14. Nincs hozzászólás

A szóbeli vizsgák beosztása előzetes, tájékoztató jellegű. A végleges vizsgarend minden bizottságban az első vizsganap reggelén a tájékoztató értekezleten kerül kihirdetésre.

A vizsgázók az első napon 7.30-ra jelenjenek meg a vizsga helyszínén, majd a kiírásnak megfelelően fél órával a megjelölt időpont előtt álljanak készen a vizsga megkezdésére.

12. A – június 15-16-17. (szerda-csütörtök-péntek) 11. terem

12. B – június 15-16-17. (szerda-csütörtök-péntek) 12. terem

12. C – június 20-21-22. (hétfő-kedd-szerda) 11. terem

13. D – június 21-22.23. (kedd-szerda-csütörtök) 12. terem

E bizottság – június 22-23-24. (szerda-csütörtök-péntek) 13. terem

Írta: fischu 2016 június 13. Nincs hozzászólás
Istituto Omnicomprensivo Montefeltro

olasz csere ikonA 2015/2016-os tanévben iskolánk bekapcsolódott az AFS szervezet interkultúra programjába. Egy sassocorvaroi (Pesaro és Urbino megye) középiskola, az Istituto Omnicomprensivo Montefeltro-val bonyolítottunk cserekapcsolatot. 15 diákunk egy hetet töltött ősszel Olaszországban, majd májusban mi fogadtuk az olasz diákokat. A program célja egymás kultúrájának megismerése és az angol mint közös nyelv használata volt. Olasz részről 16-17 éves diákok vettek részt a kapcsolatban, míg a mi csoportunkban a legfiatalabb diák 8. osztályos volt, a legidősebb pedig végzős diák.Olasz és magyar oldalról is megállapítást nyert, hogy a törökös diákok gyakorlati nyelvtudása messze felülmúlja az olasz középiskolásokét, s ez a magas színvonalú nyelvoktatásunk eredménye. A vállalkozás sikeres volt, amely abból is látszik, hogy mindkét fél a program folytatása mellett foglalt állást. Köszönjük a Török Ignác Gimnáziumért alapítvány támogatását! Megvalósítók: Török Adél és Vargáné Balogh Katalin tanárok, valamint Varga Berta, angol-olasz szakos egyetemista, volt tanítványunk.

Az alábbiakban Slézinger Lili naplóját olvashatják.

 

olasz csere3olasz csere2olasz csere1olasz csere4

Írta: fischu 2016 június 10. Nincs hozzászólás
Diákmunka – Forma 1

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz diákmunka a Hungaroringen.

Amennyiben elmúltál 16 éves, nincs elég pénzed nyaralni, bulizni vagy a sulikezdésre, most itt a lehetőség! Keresd meg a szükséges pénzt!

2016. júl. 20-28. közötti Forma 1-es munkára (takarításra, pakolásra) a Török Ignác Gimnázium és az Oxi-Job Iskolaszövetkezet diákokat keres!
Jelentkezz minél hamarabb, de legkésőbb 2016. június 17-ig (péntek) a gimnázium gazdasági irodáján add le a kitöltött nyomtatványokat (Judit nénitől kaphatsz nyomtatványokat is).
Minden mellékelt nyomtatványt NYOMTATOTT betűvel tölts ki (csak a teljesen kitöltött, aláírt nyomtatványt tudjuk átvenni), akinek kell szülői engedély azt is csatolja (15-18 év között). A jelentkezéshez nappalis iskolalátogatási igazolás (a gimnáziumban kapsz), diákigazolvány és egyéb igazolványok (adókártya, taj, személyi) szükségesek!

Elérhetőségedet feltétlenül add meg!

 

Írta: fischu 2016 június 10. Nincs hozzászólás
Tőrözők – egy ezüst, egy bronz

A serdülő korú tőrözők országos bajnokságát rendezték meg a hétvégén, ahol Hanzl András (8.a) az MTK csapatával a II. helyen végzett.

A szombati teljesítmények alapján harmadikként rangsorolva vágtak neki a döntő küzdelmeinek, ahol elsőként 45:21 arányú győzelemmel Esztergom csapatát búcsúztatták. A döntőbe jutásért a Terézváros következett, amely összecsapás újabb nagy arányú győzelmet hozott. Az aranyéremért vívott harcban a Törekvés ellen 36:45 lett a végeredmény, és állhattak fel a fiúk a dobogó második fokára.

A kadetoknál már a következő évi válogató versenyek zajlanak, amelyek tétje az európa-, és világbajnoki szereplés, ennek első állomása Esztergom volt. A csoportköröket követően Hanzl Lilla (9.a) 3 győzelemmel és 2 vereséggel 13. kiemeltként várhatta a folytatást. A táblán először 15:9, majd 13:12 arányú győzelem már a 8 közé kerülést jelentette, és az újabb, ezúttal 15:9 arányú siker eredményeként Lilla nyakába a bronzérmet akasztották.

Gratulálunk tanulóinknak és edzőjüknek!

 

Írta: fischu 2016 május 18. Nincs hozzászólás

2016.05.28. (szombat)

A papírgyűjtés záróeseményeként családi sportnapot szervezünk az iskolában szombaton. A főzőcske mellett több sportágban kipróbálhatjátok magatokat szüleitekkel együtt, akár egy csapatban! 

Sportágak, amiben nevezhettek:
- Asztalitenisz (női, férfi, páros)
– Sakk (női, férfi)
– Kosárlabda (a csapatban legalább egy lánynak mindig a pályán kell lennie)
– Floorball 4+1 (a csapatban legalább egy lánynak mindig a pályán kell lennie)
– Labdarúgás 4+1 (női, férfi)
– Röplabda 6 fő (vegyes)

Nevezési határidő:2016.05.24. (kedd)
Nevezés leadása: testnevelőknél

Írta: fischu 2016 május 13. Nincs hozzászólás

Seregi Dominika (11. A) a KTC Vuelta SE versenyzője a ritmikus gimnasztika vidékbajnokságának felnőtt I. osztályában összetett arany érmet szerzett. (Szerenkénti eredményei: karika, buzogány, szalag – arany, labda – ezüst érem.)

Solti Sára (9.A) a Suli Íjász Bajnokság gödöllői elődöntőjében 1., debreceni döntőjében 2. helyezést ért el.

 

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek!

Írta: fischu 2016 május 4. Nincs hozzászólás
Technovation Challenge

Idén egy törökös csapat is elindult a Technovation Challenge nevű versenyen, elsőként és egyetlen csapatként Magyarországról.

A csapat tagjai: Bucsai Dóra, Schopp Anna, Südi Beáta,(11.A) és Csia Kitti (11.C).
A verseny lényege, hogy egy androidos alkalmazást kellett készítenünk, és mellé egy üzleti tervet írni, illetve 2 videót; egy Pitch videót (ez kb egy reklámja kellett, hogy legyen az appnak), illetve egy Demo-t, ami a működését mutatja be. Egy pályaorientációs alkalmazást készítettünk, amit hamarosan szeretnénk Google Play-re is feltölteni, bár előtte még vár rá pár utolsó simítás.

Február eleje óta hétről hétre találkoztunk a mentorainkkal (Száva Kinga, Vas Enikő, Sóti Anett, Bodor Adri, Rimay Zoé), akik mindenben segítettek nekünk, és akiknek nagyon hálásak vagyunk.
Nem tudtuk volna ezt az egész projektet a Skool és az Ericsson Magyarország támogatása nélkül megcsinálni, így szeretnénk nekik is megköszönni az összes segítséget.
Mi már nagyon várjuk az eredményeket, május 5.-ig derülnek ki a középdöntősök, és ha elég jók voltunk és szerencsések, akkor május 12.-ig az, hogy bekerültünk-e a döntőbe. Sajnos (vagy nem sajnos) a mi régiónk elég nagy területet fed le (Európa, Ázsia, Új-Zéland és Ausztrália), így ez még több izgalomra ad okot, hiszen több száz projekttel kell versenybe szállnunk már csak a középdöntőért is.

technovat2technovat

 

Írta: fischu 2016 május 4. Nincs hozzászólás
Tőrvívás – Diákolimpia

Április utolsó – és egyben május első – hétvégéjén rendezték meg Debrecenben a Tőr Országos Diákolimpia V. és VI. korcsoportjának küzdelmeit a debreceni vívócsarnokban. Iskolánkat Hanzl András (8.a) és Hanzl Lilla (9.a) képviselték.

Elsőként a serdülő korosztályú András lépett pástra a kadet fiúk mezőnyében, ahol a csoportküzdelmeket követően négy győzelemmel a táblán a későbbi bronzérmessel találkozott és végül a 12. helyen végzett.

Lilla 9/3 győzelmi aránnyal, 3. kiemeltként kezdte meg az egyenes kieséses szakaszt, melynek során előbb 15:5, majd 15:9 arányú győzelemmel jutott a döntőbe és szerezte meg az ezüstérmet.
Másnap a juniorok mezőnyében végre az aranyérem is megszületett. Lilla magabiztos versenyzéssel, 6 győzelemmel állt a csoportköröket követően. A döntőbe jutásért 15:3 arányban diadalmaskodott, majd az aranyéremért folytatott küzdelemben 15:4 arányú győzelmével felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Hanzl_Andras_2016_DiakolimpiaHanzl_Lilla_Diakolimpia_2016

Írta: fischu 2016 április 28. Nincs hozzászólás

Megjelenés délelőtti vizsgák esetén 7. 30 perc, délután 13.30 perc !
(tovább…)

Írta: fischu 2016 április 28. Nincs hozzászólás
Hollókő projekt

A Török Ignác Gimnázium csapata részt vett a Szent István Egyetemmel közös faluszeminárium projektjében. A projekt során előadást készítettek és Hollókő szociográfiáját vizsgálták. A diákok összefoglaló cikke megjelent az Acta Regionis Rurum 9. tanulmánykötetében is.
A csapattagok: Bori Boróka (12. A), Bazán László (12. C) és Pásztor Dorottya (12. C)

felkészítő tanár: Guba András

 

??????????

Írta: fischu 2016 április 26. Nincs hozzászólás
Sporteredmények

A 2016-os terepkerékpár szezon a Visegrádi Négyek nemzetközi versennyel vette kezdetét Pilisszántón 2016.04.23-24-én.
Rangos nemzetközi mezőnyben Bukovácz Kata (magyar válogatott, a CUBE Csömör versenyzője) a Gödöllői Török Ignác Gimnázium 9.D osztályos tanulója, a junior női korosztályban legjobb hazaiként a 3. helyen végzett. ezzel értékes világranglista pontokat szerezve.

Debrecenben a Békessy Béla Vívóterem adott otthont a Tőrvívó Diákolimpia Országos döntőinek a IV. korcsoportban.Iskolánk tanulója Hanzl András (8.a) a csoportköröket követően a 9. helyen állt. A 16 közé jutásért magabiztos vívással 15:5-re, majd a 8 közé jutásért 15:10 arányban győzött és szerezte meg a 7. helyet.

Gratulálunk a versenyzőknek!

V4_U19W (1)

Hanzl_Andras_Diakolimpia

Írta: fischu 2016 április 20. Nincs hozzászólás
2016. április 20., szerda

Most csendes, majdnem üres,  máskor oly zajos iskolánk. Annak a néhány gyereknek, aki itt van, filmet vetítünk. Van, akivel gyakorolunk. Van, akivel versenyre készülünk…”sztrájkot törünk”. (tovább…)

Írta: fischu 2016 április 20. Nincs hozzászólás

Tájékoztatjuk a diákokat és a szülőket, hogy a felvételről és az elutasításról szóló határozatokat 2016. április 26-án postázzuk. A 14 évesek az általános iskolában kapják kézhez, a 10 évesek a lakcímükre.

A felvett tanulók szüleinek 2016. május 4-án, szerdán 17 órától előzetes szülői értekezletet tartunk a tankönyvrendeléssel, diákigazolványok igénylésével és a beiratkozással kapcsolatos információkról.

A végleges felvételi eredményeket itt lehet megtekinteni:

101: nyelvi előkészítő osztály

102: emelt angol 

103: emelt német

105: nyolcosztályos

106: emelt matematika

 

Írta: fischu 2016 április 13. Nincs hozzászólás
A tankönyvrendelés határideje: április 18. (hétfő)!

Tisztelt Szülők!

2016. április 13-án szerdán az osztályfőnökök kiosztották minden tanulónak a 2016/2017. tanév személyre szóló tankönyv rendelőlapját.
Kérjük, szíveskedjenek:
• ellenőrizni a személyes adatokat (név, lakcím), változás esetén kijavítani,
• ellenőrizni a fizetési módot: szülő/gondviselő fizet vagy normatív támogatott,
• a raktári számot ellenőrizve, kihúzni azt a tankönyvet, amelyet nem kívánnak megrendelni (pl. mert a tanuló osztályozó vizsgát tesz/tett vagy testvértől örökli a könyvet)!
Kérjük az ingyenes ellátásra jogosultakat, hogy ha valamely tankönyvet nem az iskolai könyvtárból szeretnének kölcsönözni, hanem a KELLO webshopjában fognak megvásárolni, azt a könyvet húzzák ki ezen a megrendelőn!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a KELLO tájékoztatása szerint a www.kello.hu oldalon 2016.04.15-én megnyílik a szülői felület, ahol figyelemmel kísérhetik majd a tanuló rendelését és jelezhetik elektronikus számlaigényüket stb.
Kérjük, szíveskedjenek a megrendelőt aláírni, és 2016. április 18-ig (hétfő) visszajuttatni a tankönyvfelelős részére.
Köszönjük szíves együttműködésüket!

Fábián Bertalan
intézményvezető

Írta: fischu 2016 április 13. Nincs hozzászólás
Kémia OKTV
Az elmúlt időszakban lezajlottak az OKTV döntők. Iskolánk történetében kémiából az idei OKTV hozta a legjobb eredményt:
Bajczi Levente második
Stenczel Tamás Károly harmadik
helyezett lett. A két fiatalember nagyon sok szép eredményt ért el az elmúlt években kémiából, öregbítve iskolánk hírnevét is.  Mindketten sokat tettek azért, hogy idáig eljussanak. Életük a kémia.
A felkészüléshez az elmúlt években nagyon sok helyről kaptak támogatást, segítséget, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.
Karasz Gyöngyi
levitomi
 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com