» Archívum

Legfrissebb információk

Írta: fischu 2016 április 28. Nincs hozzászólás

Megjelenés délelőtti vizsgák esetén 7. 30 perc, délután 13.30 perc !
(tovább…)

Írta: fischu 2016 április 28. Nincs hozzászólás
Hollókő projekt

A Török Ignác Gimnázium csapata részt vett a Szent István Egyetemmel közös faluszeminárium projektjében. A projekt során előadást készítettek és Hollókő szociográfiáját vizsgálták. A diákok összefoglaló cikke megjelent az Acta Regionis Rurum 9. tanulmánykötetében is.
A csapattagok: Bori Boróka (12. A), Bazán László (12. C) és Pásztor Dorottya (12. C)

felkészítő tanár: Guba András

 

??????????

Írta: fischu 2016 április 26. Nincs hozzászólás
Sporteredmények

A 2016-os terepkerékpár szezon a Visegrádi Négyek nemzetközi versennyel vette kezdetét Pilisszántón 2016.04.23-24-én.
Rangos nemzetközi mezőnyben Bukovácz Kata (magyar válogatott, a CUBE Csömör versenyzője) a Gödöllői Török Ignác Gimnázium 9.D osztályos tanulója, a junior női korosztályban legjobb hazaiként a 3. helyen végzett. ezzel értékes világranglista pontokat szerezve.

Debrecenben a Békessy Béla Vívóterem adott otthont a Tőrvívó Diákolimpia Országos döntőinek a IV. korcsoportban.Iskolánk tanulója Hanzl András (8.a) a csoportköröket követően a 9. helyen állt. A 16 közé jutásért magabiztos vívással 15:5-re, majd a 8 közé jutásért 15:10 arányban győzött és szerezte meg a 7. helyet.

Gratulálunk a versenyzőknek!

V4_U19W (1)

Hanzl_Andras_Diakolimpia

Írta: fischu 2016 április 20. Nincs hozzászólás
2016. április 20., szerda

Most csendes, majdnem üres,  máskor oly zajos iskolánk. Annak a néhány gyereknek, aki itt van, filmet vetítünk. Van, akivel gyakorolunk. Van, akivel versenyre készülünk…”sztrájkot törünk”. (tovább…)

Írta: fischu 2016 április 20. Nincs hozzászólás

Tájékoztatjuk a diákokat és a szülőket, hogy a felvételről és az elutasításról szóló határozatokat 2016. április 26-án postázzuk. A 14 évesek az általános iskolában kapják kézhez, a 10 évesek a lakcímükre.

A felvett tanulók szüleinek 2016. május 4-án, szerdán 17 órától előzetes szülői értekezletet tartunk a tankönyvrendeléssel, diákigazolványok igénylésével és a beiratkozással kapcsolatos információkról.

A végleges felvételi eredményeket itt lehet megtekinteni:

101: nyelvi előkészítő osztály

102: emelt angol 

103: emelt német

105: nyolcosztályos

106: emelt matematika

 

Írta: fischu 2016 április 13. Nincs hozzászólás
A tankönyvrendelés határideje: április 18. (hétfő)!

Tisztelt Szülők!

2016. április 13-án szerdán az osztályfőnökök kiosztották minden tanulónak a 2016/2017. tanév személyre szóló tankönyv rendelőlapját.
Kérjük, szíveskedjenek:
• ellenőrizni a személyes adatokat (név, lakcím), változás esetén kijavítani,
• ellenőrizni a fizetési módot: szülő/gondviselő fizet vagy normatív támogatott,
• a raktári számot ellenőrizve, kihúzni azt a tankönyvet, amelyet nem kívánnak megrendelni (pl. mert a tanuló osztályozó vizsgát tesz/tett vagy testvértől örökli a könyvet)!
Kérjük az ingyenes ellátásra jogosultakat, hogy ha valamely tankönyvet nem az iskolai könyvtárból szeretnének kölcsönözni, hanem a KELLO webshopjában fognak megvásárolni, azt a könyvet húzzák ki ezen a megrendelőn!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a KELLO tájékoztatása szerint a www.kello.hu oldalon 2016.04.15-én megnyílik a szülői felület, ahol figyelemmel kísérhetik majd a tanuló rendelését és jelezhetik elektronikus számlaigényüket stb.
Kérjük, szíveskedjenek a megrendelőt aláírni, és 2016. április 18-ig (hétfő) visszajuttatni a tankönyvfelelős részére.
Köszönjük szíves együttműködésüket!

Fábián Bertalan
intézményvezető

Írta: fischu 2016 április 13. Nincs hozzászólás
Kémia OKTV
Az elmúlt időszakban lezajlottak az OKTV döntők. Iskolánk történetében kémiából az idei OKTV hozta a legjobb eredményt:
Bajczi Levente második
Stenczel Tamás Károly harmadik
helyezett lett. A két fiatalember nagyon sok szép eredményt ért el az elmúlt években kémiából, öregbítve iskolánk hírnevét is.  Mindketten sokat tettek azért, hogy idáig eljussanak. Életük a kémia.
A felkészüléshez az elmúlt években nagyon sok helyről kaptak támogatást, segítséget, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.
Karasz Gyöngyi
levitomi
Írta: fischu 2016 április 11. Nincs hozzászólás
Matematika

Lassan véget érnek az idei tanév matematika versenyei.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján elért eredmények:
6. osztály: Kolozsvári Bence 1. hely, Yokota Adan 4. hely, Cseh András 5. hely – csapatban 1. helyezés
7. osztály: Békei Dóra 1. hely , Bagyinszki Ádám 5. hely, Nagy Balázs 8. hely – csapatban 1. helyezés, Papp Virág 9. hely, Szabó-Galiba Máté 13. hely, Madarasi Tamás 18. hely
8. osztály: Zachár Veronika 13. hely, Puskás Mátyás 20. hely, Wittmann Imola Lilla 22. hely – csapatban 2. helyezés
Gordiusz Matematika Tesztversenyen elért eredmények:
9. osztály: Gyenes András 5. hely, Kiss Máté Márk 6. hely, Balla Mátyás 13. hely – csapatban 3. helyezés
10. osztály: Molnár Krisztina 3. hely, Taska Tamás 4. hely , Cseh Orsolya 14. hely – csapatban 3. helyezés
11. osztály: Kukucska Dániel 3. hely, Szabó Máté 5. hely, Borsodi Regő 8. hely – csapatban 1. helyezés
Minden tanulónak gratulálunk. Iskolánkból az idén a Zrínyi Ilona Matematika Verseny országos döntőjébe két tanuló került, Kolozsvári Bence (6. osztály) és Békei Dóra (7. osztály).
A megyei forduló díjazott tanárai:  Balázsné Zsigó Ágnes, Thuróczy Erzsébet, Törökné dr. Bodzsár Mária

A Varga Tamás Matematikaverseny országos döntőjében Bagyinszki Ádám 3., Békei Dóra a 15. helyezést érte el.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjének 3. helyezettje: Békei Dóra

 

Írta: fischu 2016 április 10. Nincs hozzászólás
Digitális témahét

Az EMMI felhívására iskolánk is csatlakozott a 2016. április 4-8. között első alkalommal megszervezett Digitális Témahét programjaihoz. Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) koordinálta témahét célja a digitális pedagógia, illetve a 21. századi készségek fejlesztéséhez szükséges modern eszközök és módszerek népszerűsítése volt.
Iskolánkban 5 évfolyam több, mint 200 tanulója vett részt valamilyen formában a Digitális Témahét eseményein. Közülük közel 150 tanuló aktív résztvevőként digitális projektek keretében fejlesztette a digitális technológiához kapcsolódó készségeit, miközben szinte észrevétlenül tantervi követelményekben rögzített ismereteket is szereztek. Tovább

 

 

Írta: fischu 2016 április 4. Nincs hozzászólás

Tisztelt Szülők!

 

A Török Ignác Gimnáziumért Alapítvány szeretettel meghívja Önt és kedves családját az iskola Jótékonysági Báljára. Időpont: 2016.04.15. péntek

Diákjaink 2016. március 23-án kézhez kaptak egy meghívót, mely reményeink szerint eljutott minden kedves Szülőhöz. Ha esetleg mégsem, arra szeretnénk kérni Önöket, (ahogyan ez a meghívóban is szerepel), hogy 2016.04.05-ig jelezzenek vissza a meghívón található kis szelvény kitöltésével! (Csekély érdeklődés esetén sajnos nem kerül megrendezésre az esemény.)

 Töltsünk együtt egy kötetlen, szórakoztató estét!

 Sok szeretettel várjuk Önöket!

Írta: fischu 2016 március 22. Nincs hozzászólás

A nemzeti köznevelés tankönyvellátásának rendjéről szóló 2013. évi CCXXXII. törvény 4. § (2) bekezdésében biztosított normatív kedvezményt igénybe veheti a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő minden olyan tanuló, aki:
a) tartósan beteg,
b) a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd,
c) három vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él,
d) nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult,
e) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,
f) a gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesül.

A 2016/2017. tanévre az igénylőlapot a  jogosult diákok március 18.-án pénteken megkapták, ill. letölthetik a nyomtatványt: ITT
A normatív kedvezmény iránti igényüket az igazolásokkal együtt 2016. március 31.-ig kérjük az osztályfőnök részére eljuttatni.

Írta: fischu 2016 március 21. Nincs hozzászólás

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Az utóbbi hetekben számos tanulmányi verseny döntőjére, második és harmadik fordulójára került sor. Gratulálunk a kémia tantárgy eredményes versenyzőinek és felkészítő tanáraiknak!

 

(tovább…)

Írta: fischu 2016 március 21. Nincs hozzászólás
Sporteredmények

Az Esztergomban megrendezett Fülöp Mihály Kupa országos serdülő férfi tőr versenyen Hanzl András (8.a) a csoportban mutatott jó vívásának köszönhetően 13. kiemeltként jutott tovább a közvetlen kieséses szakaszba. Itt második ellenfele az éves ranglista vezetője volt, akinek 15:14 arányú legyőzésével került be a döntőbe és végzett a rendkívül előkelő 8. helyen.

Hrustinszki Tamás 10/c. osztályos tanuló a március 11-15. között, az ausztriai Murauban megrendezett Snowboard Országos Bajnokságon a junior korcsoportból felnevezett a felnőtt férfi mezőnybe, ahol szlalomban és paralel óriásműlesiklásban is ezüst érmet szerzett!
Gratulálunk!

IMG_2840Hanzl_Andras_2016_03_05

Írta: fischu 2016 március 17. Nincs hozzászólás

matehetsz logoNehezen indult a szervezés, mint mindig, amikor a hét 6. munkanapjára tanárnak és diáknak a nem megszokott módon kell oda tennie magát.
És nagyon jól sikerült, mint minden olyan rendezvényünk, ahol diák és tanár, igazgató és öregdiák azt akarja, hogy jó legyen. (tovább…)

Írta: fischu 2016 március 2. Nincs hozzászólás
“Stenczel Tamás Károly diákunk Miniszterelnöki ösztöndíjban részesült a 2015-ös Nemzetközi Kémiai Diákolimpián (IChO) szerzett bronz érme miatt.
Tamást és felkészítő tanárait (Karasz Gyöngyi, Kalocsai Ottó) a Parlamentben tüntették ki 2016. 02. 19-én.”

 

DSCF5123G0219768G0219791

Írta: fischu 2016 február 23. Nincs hozzászólás
TIG Tehetségnap

TIG Tehetségnap 2016. március 5. szombat

A Tehetségnapot volt és jelenlegi tehetséges tanítványaink közreműködésével rendezzük. Öt különböző időpontban kínálunk változatos programokat. (tovább…)

Írta: fischu 2016 február 23. Nincs hozzászólás
Asztalitenisz, kosárlabda
Szakál Alex 4. helyezett az országos döntőn!
Szakál Alex 12. B osztályos tanulónk 2016. február 12-én Budapesten vett részt, az Amatőr Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjén, ahol az előkelő 4. helyet szerezte meg a tavalyi 20. hely után. Az eredmények önmagukért beszélnek. Alex az elmúlt években rengeteg időt töltött technikájának fejlesztésével és gyorsaságának javításával, amit az utolsó tanulmányi évében egy 4. hellyel koronázott meg. Gratulálunk Alexnek az egyéni eredményéhez!
IMG_1014

3. hely az Amatőr Kosárlabda Megyei Döntőn!

Kosárlabda csapatunk Vácott küzdött a megyei döntőben, ahol egy vereséggel és egy győzelemmel zárta a versenysorozatot a 3. helyen.

Csapatunk tagjai voltak: Bella Levente, Estergaros Alex, Illés Márton, Kamarás Márton, Katona Ádám, Kertész Ádám Edvárd, Morvai Dániel, Nagy Barnabás, Szakmáry Nándor, Tóth Martin Testnevelő: Tokai Norbert

Gratulálunk a résztvevőknek!

DSC_3649

Írta: fischu 2016 február 23. Nincs hozzászólás
Kimagasló TIG sikerek a Bolyai Természettudományi Csapatversenyben!

A Török Ignác Gimnázium 11 csapattal indult a Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján, az 5.a-ból összesen 7 csapat, 28 diák készült a versenyre!

Az induló évfolyamok mindegyikéből lett díjazott csapat, az 5. osztályosok taroltak, a körzetben elhozták a három dobogós helyezést!

Íme a díjazottak, részletes eredmények a www.bolyaiverseny.hu oldalon:
(tovább…)

Írta: fischu 2016 február 17. Nincs hozzászólás

A 10 évesek szóbeli vizsgáira 2016. február 27-án, 8 órától kerül sor

az alábbi beosztás szerint:

105-ös tagozat – nyolcosztályos

Írta: fischu 2016 február 15. Nincs hozzászólás

Hrustinszki Tamás 10.c osztályos tanuló a 2016.01.29-én
Mátraszentistvánon megrendezett Országos Snowboard Diák Bajnokságon képviselte iskoláját, ahol aranyérmet szerzett.
tomifont

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték meg a Kadet Tőr Magyar Bajnokságot. Iskolánkat két tanuló képviselte.

Hanzl_Lilla_es_Andras_1080x1440

Elsőként a fiú csapatok léptek pástra klubja képviseletében a serdülő korú Hanzl Andrással (8.a), aki remek teljesítménnyel járult hozzá az MTK országos bajnokságon elért 8. helyezéséhez.

Az MTK női csapata, melynek tagja Hanzl Lilla (9.a), első kiemeltként nem titkolt arany esélyesként érkezett a versenyre, ahol  az első mérkőzésen vívta a legszorosabb csatáját.

45:33 arányú győzelemmel utasította maga mögé a Terézváros 2. csapatát, majd következett az UTE-t búcsúztató Terézváros (45:26), míg a döntőben a Budapesti Honvéd legyőzésével (45:28) megérdemelten szerezte meg a bajnoki győzelmet jelentő aranyérmet és az ezzel járó kupát.

 

Gratulálunk iskolánk tanulóinak és edzőjüknek, Szelei Istvánnak!

 

Cseh Orsolya 10. a osztályos tanuló a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány „Családi Legendárium” országos versenyén családtörténeti munkájával 2. helyezést ért el.

Gratulálunk az elért eredményéhez!

csaldfa-palyazat-02

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com