» Archívum

Legfrissebb információk

Írta: fischu 2015 október 6. Nincs hozzászólás
Egy év Kínában

Csukás Norbert 2014-ben érettségizett iskolánkban. Majd egy évig Kínában járt egyetemre. Élményeiről sok-sok fotó vetítésével mesél régi tanárainak, barátainak és az érdeklődőknek! Az élménybeszámolóra 2015. október 15-én csütörtökön 14,30-tól kerül sor a gimnázium 19. termében. Tervezett időtartama: egy óra. Szeretettel várunk minden Érdeklődőt!

 

Írta: fischu 2015 október 6. Nincs hozzászólás
AQUINCUMBAN JÁRTUNK

Aquincum egy ókori római város volt. A Kr. e. I. században Augustus császár foglalta el ezt a területet. Hadrianus császár is itt volt helytartó. Aquincumot három részre osztották: a polgárvárosra, a légiós táborra és a katonavárosra. A polgárvárosban kézművesek, polgárok laktak. A kovácsok és más mesterek a városon kívül éltek. Ez azért volt előnyös, mert így több alapanyaghoz jutottak és valamennyire el lehetett kerülni a tűzveszélyt. A másik két város ennek védelmére szolgált. A városnak a Kr. u. II – III. század volt a fénykora, ekkor éltek itt a legtöbben. A római uralom a Kr. u. I – V. század között tartott. Ekkor adták fel a harcot a rómaiak a barbárokkal szemben. (tovább…)

Írta: fischu 2015 október 6. Nincs hozzászólás

2015.10.22. (csütörtök)

Kötelező tanítási és munkanap!!!
Az előadások és bemutatók mellett idén is lehetőség lesz több sportágban összemérni tudásotokat!
Sportágak, amiben nevezhettek:
- Asztalitenisz (női, férfi, páros)
– Sakk (női, férfi)
– Kosárlabda (a csapatban legalább egy lánynak mindig a pályán kell lennie)
– Kézilabda 5+1 (a csapatban legalább egy lánynak mindig a pályán kell lennie)
– Floorball 4+1 (a csapatban legalább egy lánynak mindig a pályán kell lennie)
– Labdarúgás 4+1 (női, férfi, 9-12. évfolyam)
– Joga Bonito (3-3 elleni kispályás foci, 5-8 évfolyam és a 9-12 lány évfolyam)
– Röplabda 6fő (vegyes)
Díjazás: 1-3 helyezett érem + oklevél
Sportbemutatók 10:00 órától: íjászat, vívás, súlyemelés
Nevezési határidő:2015.10.09. (péntek)
Nevezés leadása: testnevelőknél

Írta: fischu 2015 október 6. Nincs hozzászólás
Atlétika – U16

Csák Tamás, 9.b osztályos tanulónk a nyári serdülő magyar bajnoki eredménye után az U16-os válogatottal a csehországi a Breclavban rendezett versenyen 4.helyezést ért el az erős nemzetközi mezőnyben, új egyéni csúccsal. Tamás a Csömör Sport Atlétika versenyzője.

Gratulálunk, és további jó eredményeket kívánunk!

DSC_3926

Írta: fischu 2015 szeptember 30. Nincs hozzászólás
Adventi tanulmányi kirándulás Bécsbe kezdőknek és haladóknak

2015. november 21-22. (szombat-vasánap)

Program

Szombaton délelőtt a Kapucínusok Kriptája és az Ágoston rendiek temploma,
délután a Természettudományi Múzeum megtekintése. Este a Városháza előtti Karácsonyi                                           vásár meglátogatása, majd a szállás elfoglalása.
Vasárnap délelőtt a Hofburg (Sisi Múzeum, Császári Lakosztályok, Kincstár),

délután a Schönbrunn-i Kastély és az ottani Karácsonyi vásár meglátogatása. Hazaérkezés az                                      esti órákban.

Részvételi költség: 40 Euro (szállás reggelivel, belépőjegyek, parkolási díj)
valamint kb. 5000 Ft (utazási költség, ami függ az üzemanyag áraktól).

vienna-9aaaa

________________________________________________________________

schonbrunn

Adventi tanulmányi kirándulás Bécsbe haladóknak

2015. november 28-29. (szombat-vasárnap)

Program

Szombaton délelőtt a Secession és a Naschmarkt, délután az Albertina megtekintése.

Este a Városháza előtti Karácsonyi vásár meglátogatása, majd a szállás elfoglalása.
Vasárnap délelőtt látogatás Hundertwasser-Haus-nál és a Kunsthistorisches Museum-ban,

délután a Belvedere Kastély megtekintése. Hazaérkezés az esti órákban.

 

Részvételi költség: 35 Euro (szállás reggelivel, belépőjegyek, parkolási díj)
valamint kb. 5000 Ft (utazási költség, ami függ az üzemanyag áraktól).

Mindkét kirándulásra vonatkozó információk

Utazás: különbusszal
Szállás: ifjúsági szálláson Bécs központjában, 6-8 ágyas fürdőszobás szobákban.
Ellátás: a szálláson reggeli, ezen kívül az étkezéséről mindenki maga gondoskodik. Mindkét nap lesz                        elegendő szabad idő ebédelésre.
Jelentkezéskor 20 Euro előleg befizetését kérjük, a többit és a forint-részt az utazás során szedjük be. Lemondás esetén csak akkor tudjuk a befizetett előleget visszaadni, ha a helyet be tudjuk tölteni!

Jelentkezés Csikósné Hunics Györgyi tanárnőnél.

Német nyelvi munkaközösség

Írta: fischu 2015 szeptember 29. Nincs hozzászólás
Szertárfejlesztés

Örömmel köszönjük meg Vincze Lajos szülőnek, hogy a kémia szertárfejlesztést jelentős összeggel támogatta. Olyan új eszközöket kaptunk tőle, melyekre már régóta szükségünk volt, s melyek jelentős mértékben megkönnyítik a modellezést, mérést.

szertar

 

Írta: fischu 2015 szeptember 29. Nincs hozzászólás
Kutatók éjszakája

A Kutatók Éjszakáján, a Szent István Egyetem Gazdaságtudományi Karán a Török Ignác Gimnázium csapata első helyezést szerzett a Hollókőről szóló prezentációjával. A Faluszemináriumon nemcsak prezentációjukat adhatták elő, hanem tudásukat is bemutathatták a Magyarország földrajzával kapcsolatban.
A csapat tagjai: Bazán László, Pásztor Dorottya (12. C), Bori Boróka (12. A)
Felkészítő tanár: Guba András

??????????

Írta: fischu 2015 szeptember 28. Nincs hozzászólás
Olasz csereprogram

 

Kedves Érdeklődők!

Az idén első alkalommal nyílik lehetőség iskolánkban olasz cserekapcsolatra az AFS interkultúra program keretein belül. A vendéglátó iskola, az Istituto Omnicomprensivo Montefeltro az őszi szünetben fogad bennünket 7-8 napra, a magyarországi látogatásra pedig tavasszal kerül sor. A program célja egymás kultúrájának megismerése és az angol, mint közös nyelv használata. Költségek tekintetében a kiutazás és a magyarországi programok finanszírozása a résztvevők feladata. Összesen 75-80 ezer forintos költségre lehet számítani. Jelentkezni emailben Török Adél tanárnőnél lehet, angol nyelvű motivációs levéllel. Túljelentkezés esetén az osztályfőnökök véleménye dönt az utazók névsoráról.

Indulás: október 22.
Érkezés: október 31.
Jelentkezés: a.mrsmiller@gmail.com

montefeltro

 

Írta: fischu 2015 szeptember 28. Nincs hozzászólás

Iskolánkban 2015. október 16-án lehetőség nyílik rá, hogy tanulóink az Euroexam akkreditált nyelvvizsgaközpont kihelyezett próbanyelvvizsgáján vegyenek részt. Ez a nyelvvizsgára készülőknek tájékozódási lehetőséget nyújt arról, hol tartanak jelenleg. Hivatalos igazolásként nem használható fel az eredmény, de gyakorlásra és tapasztalatszerzésre mindenképp megfelelő.

Kérjük, az alábbi nyilatkozat kitöltésével és -jelentkezés esetén- a próbanyelvvizsga díjának beküldésével jelezze igényét 2015. október 10-ig a szaktanároknál!

A lehetőségekről az alábbiakban tájékozódhatnak:

1. Kihelyezett ingyenes “Instant próbavizsga”: 6 írásbeli feladat 60 percben
• Az ingyenes feladatsor 2 olvasott (Reading/Leseverstehen), 2 hallott szövegértési (Listening/Hörverstehen), valamint 2 nyelvhelyesség és szókincs (Grammar and Vocabulary/Grammatik und Wortschatz), tehát összesen 6 feladatból áll.
• Ez a feladatsor 6 változatban, angol B1, B2 és C1, német B1, B2 és C1 szinteken érhető el.
• Minden anyagot (fénymásolt feladatsorok, CD-k, megoldókulcsok) az iskolák készen kapnak a Nyelvvizsga Központtól az előre leegyeztetett időpontban.
• A Vizsgaközpont pontos utasításokkal látja el a helyi szervező kollégákat a lebonyolítással kapcsolatban, egy képviselője végig jelen van a próbavizsga időpontjában.
• A kiadott feladatlapok a próbavizsga befejezése után hiánytalanul begyűjtésre kerülnek.
• A közreműködő kollégák a mellékelt javítókulcsok segítségével azonnal ismertetik a diákokkal a helyes megoldásokat, így a próbavizsgázók percek alatt megtudják az eredményüket.
2. “4az1-ben” kihelyezett, teljes egynyelvű írásbeli és hallott szövegértés próbavizsga
• Ez a változat az egynyelvű vizsga 4, írásban lebonyolított vizsgarészének 11 feladatából áll: 3 olvasott (Reading/Leseverstehen), 3 hallott szövegértési (Listening/Hörverstehen), valamint 3 nyelvhelyesség és szókincs (Grammar and Vocabulary/Grammatik und Wortschatz), és 2 írott szöveg létrehozása (Writing/Schreiben) feladatból.
• Ez a feladatsor is 6 változatban, angol B1, B2 és C1, német B1, B2 és C1 szinteken érhető el.
• A vizsgaszerű, szüneteket is igénylő lebonyolítás az érdeklődő iskoláktól, valamint a közreműködő pedagógusoktól valamivel nagyobb szervezést és egyeztetést vár el (termek foglalása, nyugodt körülmények biztosítása kb. 3 órán keresztül, stb.).
• Minden anyagot (fénymásolt feladatsorok, CD-k) készen kapnak az iskolák a Nyelvvizsga Központtól az előre egyeztetett időpontban.
• A Vizsgaközpont pontos utasításokkal látja el a helyi szervező kollégákat a lebonyolítással kapcsolatban, valamint egy képviselője végig jelen van a próbavizsga időpontjában.
• Mivel ebben a változatban nem publikus vizsgafeladat-sorokat adunk ki, az iskola kötelezi magát az összes feladatlap hiánytalan visszaszolgáltatására és egyben a titoktartásra.
• A „4az1-ben”komplett írásbeli + hallott szövegértés vizsga feladatlapjait a Vizsgaközpont munkatársai javítják, és az eredményeket a próbavizsgázók kb. 1 héttel később kapják kézhez.
• Az írásban letehető komplett próbavizsga díja 2 000 forint/vizsgázó.
3. Kihelyezett teljes írásbeli és szóbeli próbavizsga
• A diákok a fentiekben ismertetett írásbeli feladatsor kipróbálása után a szóbeli vizsga 4 feladatával is vizsgaszerűen ismerkedhetnek meg, anélkül, hogy kitennék lábukat az iskolájukból.
• Mindehhez a Nyelvvizsga Központ biztosítja az akkreditált szóbeli vizsgáztató kollégát.
• A Vizsgaközpont által küldött akkreditált vizsgáztatónk örömmel veszi helyi nyelvtanár kolléga vagy kollégák segítségét a szóbeliztetésben.
• A szóbeli vizsga lebonyolítása szintén igényli a megrendelő iskola és pedagógusainak hatékony közreműködését az előzetes szervezésben, valamint a megvalósításban (termek foglalása, nyugodt körülmények biztosítása, stb.).
• A szóbeli feladatsort és a hozzá tartozó anyagokat a Vizsgaközpontot képviselő akkreditált vizsgáztató viszi magával az előre egyeztetett időpontban.
• A teljes írásbeli + szóbeli próbavizsga díja fejenként 4 000 forint.

Üdvözlettel:

Angol és német munkaközösség

—————————————————————————————————————–Alulírott …………………………….( szülő) engedélyezem, hogy gyermekem a Török Ignác Gimnáziumban, az euroexam nyelvvizsgaközpont szervezésében megrendezésre kerülő próbanyelvvizsgán angol/ német nyelvből részt vegyen. Egyúttal küldöm a próbanyelvvizsga díját, 2000/ 4000 ft-ot.

Gödöllő, 2015. ———————————–
aláírás

Írta: fischu 2015 szeptember 22. Nincs hozzászólás

60 órás ECDL vizsgafelkészítő tanfolyam indul
2015. október 06-tól, keddi napokon 14.30-16.00 óráig

 

A tanfolyam jelentkezési határideje: 2015. október 02.

Jelentkezni a gazdasági irodában Ági néninél lehet.

Részletek

Írta: fischu 2015 szeptember 16. Nincs hozzászólás

Tájékoztató az érettségiző tanulók számára a vizsgák időpontjairól, vizsgaleírásairól, a használható segédeszközökről

 

A szóbeli vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai:

Magyar nyelv és irodalom szóbeli témakörök

Történelem szóbeli témakörök

Angol nyelv szóbeli témakörök

Német nyelv szóbeli témakörök

Fizika szóbeli témakörök

Biológia szóbeli témakörök

Kémia szóbeli témakörök

Földrajz szóbeli témakörök

Informatika szóbeli témakörök

Művészettörténet szóbeli témakörök

Filozófia szóbeli témakörök

Testnevelés szóbeli témakörök

Írta: fischu 2015 szeptember 9. Nincs hozzászólás
KIRÁNDULÁS GIESSEN-BE (Németország, Hessen tartomány)

2015. október 9 – 17-ig

2015. október 9. péntek
Indulás a Művészetek Háza parkolójából a délutáni órákbangiessen
október 10. szombat
Érkezés Giessenbe a délelőtti órákban , a szállás elfoglalása, ebéd
Városnézés Giessenben
Este a polgármester fogadást ad a csoport tiszteletére
október 11. vasárnap
Egész napos kirándulás a Neckar folyó völgyébe: Heidelbergben
városnézés, a várkastély megtekintése
október 12. hétfő
Kirándulás a Rajna folyó völgyébe, Rüdesheim, Niederwalddenkmal, Loreley
október 13. kedd
Egész napos kirándulás : Eisenach, Wartburg vára, Merkers sóbánya
október 14. szerda
A Theodor- Litt Schule megtekintése, tájékoztató az ott folyó képzésekről
Adrenalin park, mászó erdő, közös sport a német diákokkal
Fakultatív program lehetőség: frankfurti shopping
október 15. csütörtök
A Siemens németországi központjának megtekintése Mülheimben,
Szabad program
október 16. péntek
Kajakozás a Lahn folyón, grillparty,
Búcsúest után indulás Gödöllőre
október 17. szombat
Érkezés a Művészetek Háza parkolójába a reggeli órákban

FONTOS TUDNIVALÓK:
– A kiutazás előtt három héttel a német iskola diákjai vendégeskednek itt Gödöllőn. A magyarországi programokon lehetőség lesz –előzetes egyeztetés alapján – részt venni, ismerkedni a német diákokkal.
– Utazás bérelt autóbusszal
– Teljes ellátás szombat ebédtől péntek vacsoráig, és úti csomag a visszaútra
– Nemzetközi TAJ kártya kiváltása kötelező!(ingyenes)
– Az egyéni utasbiztosítás megkötése fakultatív
– A 60.000 Ft-os részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást, a teljes ellátást, a programokra a belépőjegyeket.
– A részvételi díj első részlete 30.000 Ft, mely a jelentkezéskor fizetendő /ekkor válik véglegessé a jelentkezés/, szeptember 17-ig
– A fennmaradó 30.000 Ft-t elegendő október 9-ig befizetni
– A költőpénzt mindenki saját, a lehetőségeihez mérje, mivel a teljes ellátás biztosított.
– Jelentkezni, illetve további információkat kérni Sima Péter tanár úrnál lehet.

 

Írta: fischu 2015 szeptember 7. Nincs hozzászólás
TIG HÁZI FUTSAL BAJNOKSÁG

TIG Házi Futsal Bajnokság

Versenyfelhívás

 

 

A tavalyi évhez hasonlóan ismét keressük 2015/2016 tanév legjobb futsal csapatát!

Jelentkezési feltételek:

  • TIG tanuló
  • 8 fő/csapat

Nevezési határidő: 2015.09.15. (kedd)

Játéknapok: péntekenként 14:30 – 16:00

Első játéknap: 2015.09.18. (péntek)

Játékrendszer: 4+1fő

Játékidő: 2X10 perc

 

Jelentkezési lapnak tartalmaznia kell: csapatnév, csapattagok névsorát (NYOMTATOTT BETŰKKEL!!!)

 

Jelentkezés feltétele: jelentkezési lap kérése és leadása a testnevelőknél

labda

labdalabda

Írta: fischu 2015 augusztus 19. Nincs hozzászólás
Ünnepélyes tanévnyitó

A tanévnyitó ünnepség augusztus 31-én, hétfőn 17 órakor kezdődik.

Első tanítási nap: szeptember 1. – kedd
(Új diákjaink számára: Iskolánkban az első tanítási óra 7.50-kor kezdődik, ezért a házirend szerint legkésőbb 7.45-re kell beérkezni!)

 

A tankönyvek és a csekkek (Szeptember 15-i befizetési határidővel.) átvétele:

augusztus 27. (csütörtök) 8.00-14.00 között a 12. teremben:

5.a; 6.a, 7.a; 8. a; 

10.a; 10.b; 10.c; 10.d;

11.a; 11.b; 11.c; 11.d

augusztus 28. (péntek) 8.00-14.00 között a 11. teremben:

9. a; 9. b; 9.c;9. d; 9. kny

12. a; 12. b; 12. c; 13. d

Aki a megjelölt időpontokban tankönyveit nem tudja átvenni, pótnap: augusztus 31. (hétfő) 8.00-12.00 között.

 

Az ingyenes tankönyvre jogosultak könyveiket a könyvtárban vehetik át Vargáné Balogh Katalin tanárnőtől az első tanítási napon.

 

tanevnyito

 

Írta: fischu 2015 július 22. Nincs hozzászólás

Az augusztusi osztályozóvizsgák beosztása megtekinthető: Itt

Írta: fischu 2015 július 1. Nincs hozzászólás
Alkotótábor

Érdeklődés és jelentkezés a futostudio@gmail.com email címen vagy a 06 209 582-361 telefonszámon Futó Tamás festőművésznél.

Alkototabor

Írta: fischu 2015 június 30. Nincs hozzászólás

???????????????????????????????Farkas Ágival (10.d) és testvérével, Bogival (8.a) május végén Gyimesfelsőlokon jártunk a kicsengetésen. (tovább…)

Írta: fischu 2015 június 29. Nincs hozzászólás
A Szerződéskötés időpontja és helyszíne:
2015.07.15. (szerda) 09:00h Török Ignác Gimnázium, tornacsarnok
A beosztás a mellékelt táblázatban található: ITT
Írta: RI 2015 június 22. Nincs hozzászólás

Értesítjük a diákokat és a szülőket, hogy a beiratkozás 2015. június 25-én csütörtökön lesz 8 órától 12 óráig.  A beiratkozáshoz az általános iskolai bizonyítvány kell. A diákigazolvány ügyintézéséhez szükséges a személyi igazolvány és a lakcímkártya másolata, valamint a NEK adatlap másolata, a költsége 1400 Ft.

 

5.a osztály: 27-es terem

9.b osztály: 28-as terem

9.c osztály: 29-es terem

9.Kny osztály: 30-as terem

 

 

Írta: fischu 2015 június 22. Nincs hozzászólás
Patak party

 

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium diákönkormányzata egy gödöllői akadályversenyt szervezett az iskola felső tagozatos diákjai számára 2015. június 15-én. Az ötlet onnan jött, hogy az utolsó tanítási napon – ami ráadásul hétfőre esett – hasznosan töltsék el a diákok a napot. A kisebbek Gödöllő nevezetességeivel ismerkedtek, a nagyobbak pedig a szervezésben jeleskedtek, amiért ráadásul közösségi szolgálatos órákat is kaphattak. (tovább…)

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com